Πέμπτη, Απρίλιος 15, 2021

Αλλαγές στη Διοικητική Ομάδα της Alpha Bank

Επικαιρότητα

spot_img

Ο Στέφανος Μυτιληναίος αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής – Chief Operating Officer
Ο Σπύρος Φιλάρετος αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής – Growth and Innovation

Προχωρώντας την υλοποίηση του προγράμματος οργανωτικής αναδιάρθρωσης, που ανακοινώθηκε τον Νοέμβριο του 2019, και με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας και την προσφορά υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους Πελάτες της, η Alpha Bank προσθέτει ένα νέο Aνώτατο Στέλεχος στη Διοικητική της Ομάδα.
Από την 1η Δεκεμβρίου 2020, ο κ. Στέφανος Μυτιληναίος αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής – Chief Operating Officer και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας.
Ο κ. Σπύρος Φιλάρετος αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής – Growth and Innovation της Τράπεζας, προκειμένου να ενισχύσει την εισαγωγή καινοτόμων λύσεων στο λειτουργικό μοντέλο της Τράπεζας, που θα βελτιώσουν, ιδίως μέσω ψηφιακών καναλιών, την εμπειρία εξυπηρέτησης των Πελατών μας και την κερδοφορία του Ομίλου.

Ο Αρτέμης Θεοδωρίδης αναλαμβάνει Εκτελεστικός Πρόεδρος στη Cepal

Όπως έχει ανακοινωθεί από την Alpha Bank τον Νοέμβριο του 2019, ο κ. Αρτέμης Θεοδωρίδης, μέχρι σήμερα Γενικός Διευθυντής Καθυστερήσεων και Διαχείρισης Διαθεσίμων της Τράπεζας, αποχωρεί από τη Διοικητική Ομάδα, παραμένοντας ωστόσο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας και αναλαμβάνει, από την 1η Δεκεμβρίου, Εκτελεστικός Πρόεδρος της Cepal.

Ο κ. Θεοδωρίδης θα ηγηθεί της πορείας ανάπτυξης της εταιρείας μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης των διευθύνσεων διαχείρισης Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων της Τράπεζας («carve out»), που αποτελεί βασικό στάδιο της μεγάλης συναλλαγήςProject Galaxy αλλά και ένα αποφασιστικό βήμα για την ανάδειξη της Cepal – του πρώτου servicer που αδειοδοτήθηκε στην Ελληνική αγορά – ως της ισχυρότερης εταιρείας διαχείρισης NPEs στην Ελλάδα.

Δήλωση του CEO της Alpha Bank κ. Βασίλη Ψάλτη:
«Η Alpha Bank εξελίσσεται, προκειμένου να παραμείνει το σημείο αναφοράς στο τραπεζικό σύστημα της Ελλάδας. Σήμερα, καλωσορίζουμε τον Στέφανο Μυτιληναίο στην Διοικητική μας Ομάδα. Η μακρά διεθνής του εμπειρία και η άριστη γνώση του για τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει το χρηματοπιστωτικό σύστημα στην Ελλάδα αποτελούν εχέγγυο για τον εκσυγχρονισμό του λειτουργικού μας μοντέλου, την περαιτέρω βελτίωση της αποδοτικότητάς μας και την επιτάχυνση του προγράμματος μετασχηματισμού της Τράπεζας.
Ο Στέφανος Μυτιληναίος καλείται να αξιοποιήσει την πολύ σημαντική πρόοδο που έχει ήδη επιτευχθεί στον συγκεκριμένο τομέα, υπό την μέχρι σήμερα εποπτεία του Σπύρου Φιλάρετου, ο οποίος συνεχίζει τη μακρά διαδρομή προσφοράς στην Alpha Bank και αναλαμβάνει, εφεξής, να συνδράμει στην ταχύτερη εισαγωγή καινοτόμων λύσεων εξυπηρέτησης των Πελατών μας.
Παράλληλα, μετά από 20 έτη προσφοράς προς την Alpha Bank, ως Γενικός Διευθυντής και μέλος του Διοικητικού μας Συμβουλίου, ο Αρτέμης Θεοδωρίδης αναλαμβάνει να αναδείξει τη Cepal ως πρωταγωνιστή στον αναπτυσσόμενο κλάδο της διαχείρισης ΜΕΑ. Θέλω να ευχαριστήσω τον Αρτέμη για την εξαιρετική του συμβολή σε όλη την πορεία εξυγίανσης του ισολογισμού της Τράπεζας, ιδίως μέσω του Project Galaxy, και νατου ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα ως Εκτελεστικός Πρόεδρος της Cepal».

- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ