19 C
Rhodes
Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου, 2020

Ανακοίνωση της Βιοτεχνίας «Ατσαλάκης Δημήτριος και Σία Ο.Ε.»

Επικαιρότητα

Εμβόλιο AstraZeneca/Οξφόρδης: Πέθανε εθελοντής αλλά συνεχίζονται οι κλινικές δοκιμές

Ένας από τους εθελοντές που συμμετείχε στην κλινική δοκιμή του εμβολίου που παρασκευάζουν η εταιρεία AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την Covid-19...

Λαθρομετανάστες πρίν 10 λεπτά στο εκκλησάκι του Ταξιάρχη

Την εμφάνισή τους 10 λαθρομετανάστες έκαναν με πλοίο το οποιό τους άφησε στο εκκλησάκι του ταξιάρχη το οποίο έπειτα έφυγε.

Επιστολή σε όλους τους φορείς από το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΕΙΒΟΜΕΝΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ ΡΟΔΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Το Σωματείο Αμειβομένων Οδηγών Ταξί, σε συνέχιση των επιστολών και των επαφών που είχε με βουλευτές της Κυβέρνησης, το προηγούμενο διάστημα, απέστειλε εκ...

Γιώργος Τριάντος: Ο χρόνος αποκαλύπτει με δραματικό τρόπο την αλήθεια.

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΡΙΑΝΤΟΥ Όταν έγραφα και έλεγα για σφαγεία, Ρομά, Covid19, ήμουν κίνδυνος, εσωτερικός εχθρός και χαρακτηριστικά "μιλούσα πολύ". Όταν τρέχαμε όλη τη Ρόδο με...

Σε τηλεδιάσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό ο Περιφερειάρχης

Σε σύσκεψη μέσω τηλεδιάσκεψης υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες της χώρας, η οποία έγινε σήμερα, στις 12:30 μμ, συμμετείχε ο Περιφερειάρχης...

Συγκεκριμένα, η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η βιοτεχνία, προς αποφυγήν παραπλάνησης του καταναλωτικού κοινού, αναφέρει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

«H βιοτεχνία «Ατσαλάκης Δημήτριος και ΣΙΑ Ο.Ε.», με έδρα στο Φαληράκι της Ρόδου, δραστηριοποιείται εδώ και πολλά έτη, παράγει και διαθέτει κατ’ αποκλειστικότητα, από επιλεγμένα σημεία, τη γνωστή σε όλους «ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΤΑ».

Η εμπορική ονομασία «ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΤΑ» ή απλώς «ΛΑΔΟΠΙΤΤΑ» αποτελεί έμπνευση και είναι «Κατοχυρωμένο Εμπορικό Σήμα»,  από τον ιδιοκτήτη, κ. Δημήτρη Ατσαλάκη,  κάτι που σημαίνει πως ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία ομοειδών προϊόντων να το χρησιμοποιεί και να το αναγράφει καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Ταυτόχρονα, χάρη στην πρωτοτυπία του, έχει απονεμηθεί  στον ανωτέρω ιδιοκτήτη, Δίπλωμα Ευρεσιτεχνίας από τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (ΟΒΙ), με βάση το οποίο, η ιδιαίτερη διαδικασία παρασκευής και η αναλογία των χρησιμοποιούμενων πρώτων υλών της Μυστικής Συνταγής της «ΡΟΔΙΤΙΚΗΣ ΛΑΔΟΠΙΤΤΑΣ» προστατεύονται, με αποτέλεσμα, μεταξύ άλλων, να μην μπορεί και να απαγορεύεται ρητά να παραχθεί από οποιονδήποτε άλλο.

πειδή κατά καιρούς διατυπώνονται διάφορα παράπονα από πλευράς καταναλωτών που αναφέρονται σε δήθεν ποιοτική υποβάθμιση και/ή και γευστική διαφοροποίηση της «Ροδίτικης Λαδόπιττας», τα οποία όμως δεν αφορούν τη «ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΤΑ», όπως αυτό διαπιστώθηκε μετά την επεξεργασία από εμάς των εκάστοτε διαμαρτυριών, η βιοτεχνία «Ατσαλάκης Δημήτριος και ΣΙΑ Ο.Ε.», ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΚΟΙΝΟ, πως τα παράπονα αυτά δεν απορρέουν από την κατανάλωση του Αυθεντικού προϊόντος, αλλά αφορούν παραπλήσια ή κατ’ απομίμηση προϊόντα του ανταγωνισμού που προσφέρονται και προωθούνται προφανώς με τρόπο αθέμιτο και παραπλανητικό, σκόπιμα ή από αμέλεια, σε διάφορα σημεία κατανάλωσης.

Συγκεκριμένα, έκαναν την εμφάνισή τους στην αγορά της Ρόδου, φαινομενικά ομοειδή προϊόντα ζύμης, οι παραγωγοί των οποίων προσχηματικά ισχυρίζονται πως αυτά βασίζονται σε παραδοσιακές συνταγές της Ρόδου με ρίζες στα Βυζαντινά χρόνια όπου γίνονται αναφορές για τα «κατημέρια»  (όπως είναι ευρέως γνωστά στη Ρόδο) ή, αλλιώς, «ξεροτήγανα» στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Πρέπει όμως να τονιστεί, πως λόγω της ειδικής διαδικασίας παρασκευής της και των συγκεκριμένων ιδιαίτερων πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται από το 1979, η Ροδίτικη Λαδόπιττα έχει χαρακτηριστική, πρωτότυπη και ιδιαίτερη γεύση και επίγευση, που μπορεί να αναγνωρίσει οποιοσδήποτε την έχει δοκιμάσει ξανά. Οι εταιρείες ή μεμονωμένοι έμποροι που προφασίζονται και/ή διαφημίζονται ότι παράγουν και διαθέτουν πίτες τύπου «Ροδίτικη Λαδόπιττα» ή, ακόμα χειρότερα, την ίδια τη «Ροδίτικη Λαδόπιττα», χρησιμοποιούν κατά βάση τα ίδια κοινά υλικά με τα οποία παράγονται οι κλασικές πίτες για σουβλάκι και το μόνο που κάνουν επιπλέον είναι να τις «πατάνε» περισσότερο μετά το ζύμωμα, ώστε να τις κάνουν λεπτές και με αυτόν τον τρόπο να προσομοιάζουν με τη «Ροδίτικη Λαδόπιττα» μόνο οπτικά, χωρίς δηλαδή να έχουν ουδεμία σχέση με τη γεύση, την επίγευση αλλά και την υφή του αυθεντικού προϊόντος.  Κάθε λεπτή πίτα δεν πάει να πει ότι είναι «Ροδίτικη Λαδόπιττα»!  Είναι απλώς μια λεπτή πίτα!   Αρκεί ο καταναλωτής να το γνωρίζει, ώστε να γνωρίζει τι ζητάει και τι αγοράζει!

Πέρα από την απόπειρα να μιμηθούν το λεπτό σχήμα της αυθεντικής «Ροδίτικης Λαδόπιττας»,  η εμπορική και οπτική επικοινωνία (συσκευασία, διαφημιστικό υλικό, διαδίκτυο και κοινωνικά μέσα) των ομοειδών αυτών προϊόντων, που κυκλοφορούν ακολουθώντας την ανωτέρω τακτική, υλοποιείται με τρόπο που λειτουργεί παραπλανητικά για τον τελικό καταναλωτή, καθώς προσομοιάζει με τις μεθόδους επικοινωνίας, τα διαφημιστικά κείμενα (σε έντυπα και ψηφιακά μέσα) και τις προτάσεις σερβιρίσματος, που πρώτη η βιοτεχνία «Ατσαλάκης Δημήτριος και ΣΙΑ Ο.Ε.» παρουσίασε στην αγορά.

Επιπλέον, σύμφωνα με μαρτυρίες καταναλωτών και επαγγελματιών της εστίασης, έχει παρατηρηθεί πως οι πωλητές των ως άνω ανταγωνιστικών προϊόντων προωθούν τα τελευταία ως όμοια με τη «Ροδίτικη Λαδόπιττα» ή ως εξίσου ποιοτικά και γευστικά με το αυθεντικό προϊόν. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις δε διστάζουν να τα ονοματίσουν  αυτά ως «Ροδίτικη Λαδόπιττα» ή να χρησιμοποιήσουν κοντινές παραλλαγές της ονομασίας αυτής, αντιποιούμενοι το κατοχυρωμένο σήμα στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου.

Παρατηρείται ακόμη το φαινόμενο οι εμπλεκόμενοι επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης να μην προβαίνουν στις απαραίτητες διευκρινίσεις προς τον τελικό καταναλωτή-πελάτη, όταν ζητάει «Ροδίτικη Λαδόπιττα», αφού παρατηρείται ότι τον ενημερώνουν ότι έχουν την αυθεντική και, στη συνέχεια, εκμεταλλευόμενοι την οπτική προσέγγιση του άλλου προϊόντος με τη «ΡΟΔΙΤΙΚΗ ΛΑΔΟΠΙΤΤΑ» αλλά και το γεγονός ότι ο τελικός πελάτης δεν έρχεται σε επαφή με την εμπορική συσκευασία του, του σερβίρουν κάποιο από τα «ομοειδή» ανταγωνιστικά προϊόντα.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, το όνομα «Λαδόπιττα» αναγράφεται σκοπίμως παραπλανητικά ακόμη και στα Menu τους, χωρίς ωστόσο να διαθέτουν το αυθεντικό προϊόν.

Το αποτέλεσμα είναι οι καταναλωτές να πέφτουν θύματα παραπλάνησης, ειδικά στις περιπτώσεις που λόγω «ειδικής σχέσης» προμηθευτή και καταστηματάρχη, δεν παρέχονται οι απαραίτητες διευκρινίσεις για τη διαφορετικότητα των προϊόντων.

Το ίδιο παρατηρείται και σε ορισμένα Super Markets, όπου διαπιστώνεται προφορική «διάχυση» της πληροφορίας πως πρόκειται για προϊόντα ίδια με τη «Ροδίτικη Λαδόπιττα», σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που στις σχετικές ετικέτες αναγραφής του κωδικού και της τιμής αναφέρεται σκοπίμως παραπλανητικά η λέξη «Λαδόπιττα».

Η Ροδίτικη Λαδόπιττα είναι μόνο μία, σε ΟΝΟΜΑ, ΠΟΙΟΤΗΤΑ και ΓΕΥΣΗ.

Η βιοτεχνία «Ατσαλάκης Δημήτριος και ΣΙΑ Ο.Ε.», διαβεβαιώνει τους επαγγελματίες και τελικούς καταναλωτές ότι η παραγωγή όλων των προϊόντων της γίνεται κάτω από εξαιρετικές συνθήκες ασφάλειας και υγιεινής των τροφίμων, έχοντας μάλιστα αποκτηθεί για τον σκοπό αυτό και σχετικό πιστοποιητικό HACCP του οργανισμού a Cert, χωρίς καμία υποχώρηση στη χρήση των πρώτων υλών, οι οποίες είναι αρίστης ποιότητας.

Ταυτόχρονα εφιστά την προσοχή των καταναλωτών όταν παραγγέλνουν, ώστε να είναι σίγουροι πως τους σερβίρεται η αυθεντική «Ροδίτικη Λαδόπιττα» προς αποφυγήν ανάλογων των έως σήμερα δυσάρεστων φαινομένων.

Ενόψει των παραπάνω, για τη διαφύλαξη των έννομων συμφερόντων, της καλής φήμης, του κύρους και της πελατείας της η βιοτεχνία «Ατσαλάκης Δημήτριος και ΣΙΑ Ο.Ε.», επιφυλάσσεται  παντός νομίμου δικαιώματός της.

Η βιοτεχνία «Ατσαλάκης Δημήτριος και ΣΙΑ Ο.Ε.» θα συνεχίσει να παράγει με τον ίδιο ζήλο και αφοσιωμένη στις παραδοσιακές αξίες του τόπου μας τα προϊόντα που την καθιέρωσαν και τόσο αγάπησαν οι καταναλωτές».

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ