Παρασκευή, Απρ 23, 2021

Αντιδρούν οι κάτοικοι της Κρεμαστής για το πολεοδομικό σχεδιο.

Επικαιρότητα

spot_img

ΠΡΟΣ  ΤΟ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ  ΝΕΟ  ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ  ΚΑΙ  ΕΠΑΝΑΚΑΤΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΜΝΗΜΑΤΟΣ  ΤΗΣ  ΜΑΖΙΚΗΣ   ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑΣ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ  ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ  ΚΑΤΑ   ΤΗΣ  ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ   ΜΕΛΕΤΗΣ   ΟΙΚΙΣΜΟΥ  ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ  Ν. ΡΟΔΟΥ Ν. ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΘΕΜΑ : Νέο Υπόμνημα κατοίκων Κρεμαστής κατά του προτεινόμενου Πολεοδομικού  σχεδίου Κρεμαστής.

ΣΧΕΤ.:  1. Υπόμνημα προς τον Δήμο Ρόδου κ. Δήμαρχο με  Α.Π. 5/17043/02-04-2019.

 1. Υπόμνημα προς Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κ. Πρόεδρο με Α.Π. 5/17043/02-04-2019
 2. Υπόμνημα προς Κοινότητα Κρεμαστής κ. Πρόεδρο 67036/02-11-2018.
 3.  Υπόμνημα προς Κοινότητα Κρεμαστής κ. Πρόεδρο 03-04-2019.

Κύριοι Σύμβουλοι σήμερα καλείστε να δώσετε  θετική ή αρνητική ψήφο για το πολεοδομικό σχέδιο της Κρεμαστής όπως αυτό προτείνεται επιτακτικά από την υπηρεσία χωροταξικού σχεδιασμού του δήμου Ρόδου, καλείστε να  δώσετε  θετική ή αρνητική ψήφο ενός σχεδίου πόλεως πού αποτελεί θέμα μεγάλης ευθύνης για εσάς,  πρόκειται για το σχέδιο πού εμείς  οί υπογράφοντες στην ήδη κατατεθειμένη διαμαρτυρία μας περισσότεροι  των 400 συγχωριανών σας   ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ πλήρως για το προτεινόμενο σχέδιο διότι:

Το θεωρούμε καταστροφικό αντικοινωνικό και χωρίς σχεδιασμό ανάπτυξης  της Κρεμαστής, το σχέδιο αυτό έχει σχεδιαστεί να εξυπηρετήσει τρίτους και όχι του κατοίκους της Κρεμαστής.

Καλείστε να ψηφήσετε ένα σχέδιο με δύο δωδεκάμετρους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας πού θα περάσουν μέσα από αυλές σπιτιών και ήδη οικοδομημένων περιοχών με όλα τα προβλήματα πού επιφέρουν όπως  ήχο και καυσαέρια των οχημάτων και πλείστα  λοιπά προβλήματα , δεν καταλαβαίνουμε δε για ποίο λόγο θα πρέπει να γίνουν δρόμοι συνολικού πλάτους 24 μέτρων   αφού  ο δρόμος που θα εξυπηρετήσουν είναι 6 μέτρα χωρίς καμία μελέτη διαπλάτυνσης του, και ούτε καταλαβαίνουμε γιατί έχουν επιλέξει τις συγκεκριμένες περιοχές; Εκτός τους 12 μετρους δρόμους  το σχέδιο προτείνει 6 κυκλικές νησίδες πού στην τελική τους μορφή και λειτουργία η Κρεμαστή θα απομονωθεί εντελώς από τους επισκέπτες όπως έγινε και με το κλείσιμο της Ιρλανδικής διάβασης πού όλοι υπογράψατε να ανοίξει,   το τελικό αποτέλεσμα της αγοράς της Κρεμαστής θα είναι ο μαρασμός και η έλλειψη πελατών, αυτό πού θα μείνει να θυμίζει την Κρεμαστή μας θα είναι  οι οδικές πινακίδες  οι οποίες θα προσδιορίζουν ότι υπάρχουμε ( δείτε  την ζημιά πού έχει προκαλέσει στην αγορά της Κρεμαστής με το κλείσιμο της μίας και μόνο διαδρομής δηλαδή το κλείσιμο της λεγόμενης Ιρλανδικής Διάβασης).

Σας ζητούν να  ψηφίσετε ένα πολεοδομικό σχέδιο το οποίο μπορεί να τροποποιηθεί μόνο μετά από 5 χρόνια και εξαρτάτε από την έκτοτε  δημοτική αρχή αν το επιθυμήσει, σας καλούν να δεσμεύσετε περιουσίες ανθρώπων που εκ των υστέρων θα στραφούν σε άλλους ιδιοκτήτες για να τους πάρουν τμήματα  ακινήτων σύμφωνα με το πολεοδομικό  σχέδιο.

Σας ζητούν να  ψηφίσετε ένα πολεοδομικό σχέδιο για το οποίο θα πρέπει να είστε γνώστες γιά να ελέγξετε όλες τις μελέτες όλα τα σχέδια και  τα ΦΕΚ πού έχουν εκδοθεί, δηλαδή θα πρέπει να έχετε πλήρη γνώση για όλα τα προβλεπόμενα του πολεοδομικού σχεδίου αλλιώς θα ψηφήσετε ένα σχέδιο με τις όποιες νομικές και λάθος παραλήψεις πού έχουν σχεδιαστή  και αναφερόμαστε  στα παρακάτω:

 1. Θα πρέπει μα ελέγξετε όλο το σχέδιο από πού θα περάσουν ακριβώς οι δωδεκάμετροι δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας και αν έχουν εγκριθεί οι περιβαλλοντολογικές μελέτες αυτών; Δρόμοι πού δεν συμφωνούμε εμείς.

Θα πρέπει μα ελέγξετε  αν οι προτεινόμενοι δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας είναι στα όρια του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Δήμου Πεταλουδών κάτι πού δεν εφαρμόστηκε στον σχεδιασμό των δωδεκάμερων δρόμων παραβιάζοντας τον νόμο , για παράδειγμα ο πάνω 12 μετρος δρόμος πού θα περάσει δίπλα από το Κολονάκι δεν συμβαδίζει με το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δήμου Πεταλουδών!

 1. Θα πρέπει να ελέγξετε από πού θα περάσει το οδικό δίκτυο πού προβλέπετε από την πολεοδομική μελέτη, δηλαδή από πού θα κυκλοφορούν τα οχήματα σύμφωνα με το σχέδιο,  διότι το σχέδιο προβλέπει το κλείσιμο και από τις δύο μεριές του κεντρικού- εμπορικού  δρόμου, και η κυκλοφορία των οχημάτων θα περνά μέσα από τα στενά της Κρεμαστής τά οποία σήμερα είναι γεμάτα από οχήματα των κατοίκων.
 2. Θα πρέπει να  ελέγξετε  τις Υδραυλικές μελέτες και τά αντίστοιχα ΦΕΚ των ποταμών και των ρεμάτων πού ευρίσκονται εντός του σχεδίου, όπως όλα τα σκεπασμένα και μη ποτάμια και ρέματα.
 3. Θα πρέπει να ελέγξετε  τους προβλεπόμενους χώρους  άθλησης και σχολείων πού θα δεσμευτούν σύμφωνα με το σχέδιο και αν αποτελούν την ορθή πρόταση τους ή όχι.
 4. Θα πρέπει να ελέγξετε της χρήσης γής όπως προβλέπονται σε κτήρια και οικοδομικά τετράγωνα, αν δηλαδή αντιστοιχούν σε ορθή βάση ή όχι , διότι οι χρήσεις γής αποτελούν  βασικά εργαλεία για την λειτουργία της Κρεμαστής ως και πρόβλημα εάν δεν έχουν μελετηθεί σωστά.
 5. Έχετε ελέγξει τις μελέτες , τις περιβαλλοντολογικές επιπτώσεις και  τις σχετικές εγκρίσεις για όλες τις κυκλικές νησίδες (σύνολο 6 ) ; για να γνωρίζετε σύμφωνα με τον νόμο η κάθε κυκλική νησίδα  θα πρέπει να μελετάτε χωριστά με δικούς της περιβαλλοντολογικούς όρους και να είναι εγκεκριμένη από τις αρμόδιες υπηρεσίες , αν και οι κυκλικές νησίδες με την πάροδο του χρόνου απεδείχθησαν  φονικές από τις παραβιάσεις των ΣΤΟΠ που βασίζονται ως λειτουργία , δηλαδή δεν αποτελούν πλέον λύση για τα νέα σχέδια πόλης αλλά πρόβλημα στο κυκλοφοριακό.
 6. Γνωρίζετε ότι σύμφωνα με το πολεοδομικό σχέδιο η περιφέρεια δεν έχει δυνατότητα να απαλλοτριώσει τα ερειπωμένα κτήρια πού ευρίσκονται κάτω από το κάστρο διότι δεν προβλέπετε η διαπλάτυνση από το σχέδιο,

Γιατί λοιπόν να φωνάζουμε για νέα γέφυρα και σε τί θα χρειαστεί αφού εξαιρεί τον κεντρικό εμπορικό  δρόμο της Κρεμαστής και την εξυπηρέτηση των κατοίκων της Κρεμαστής αφού θα εξυπηρετεί μόνο τους 12 μετρους δρόμους άρα κάποιους τρίτους πού δεν θα εισέρχονται στην αγορά μας; Και αποτελεί άλλο ένα τεράστιο λάθος του σχεδίου .

 1. Θα πρέπει δε να γνωρίζετε ότι η δαπάνη σύνταξης μελέτης για το πολεοδομικό σχέδιο Κρεμαστής μπορεί αρχικά να πληρώνεται από τον Δήμο Ρόδου αλλά μετά την εφαρμογή του  ΟΛΟΙ οι   ιδιοκτήτες πού θα ευρίσκονται εντός αυτού θα είναι υποχρεωμένοι πληρώσουν και μάλιστα πολλές φορές περισσότερο από  δαπανηθέν ποσό της μελέτης όπως προβλέπεται από τον νόμο εισφορά σε γη και χρήμα ,  μάλιστα δε η τιμές πού θα χρεωθούν θα είναι ανάλογα την τοποθεσία του ακινήτου.
 2. Είναι πολλά τα νομικά θέματα πού πρέπει να είστε 100% ενημερωμένοι διότι, όλες οι επόμενες αποφάσεις από την ποιότητα ζωής και του δημοτικού συμβουλίου θα στηριχθούν στην σημερινή απόφαση σας και όχι στους υπόλοιπους, πρέπει να μην ψηφήσετε το συγκεκριμένο σχέδιο της Κρεμαστής για τους  λόγους πού έχουμε καταθέσει αρχικά και να απαιτήσετε ένα νέο πολεοδομικό σχέδιο  πού να προβλέπει την ανάπτυξη της Κρεμαστής και όχι την απομόνωση και την καταστροφή της όπως το προτεινόμενο πολεοδομικό σχέδιο, βλέπετε μη αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου και τον μεγάλο ποταμό της Κρεμαστής με την πολυσυζητημένη Γέφυρα του.
 3. Το σημερινό έγγραφο μας αποτελεί συνέχεια των προηγουμένων εγγράφων μας με τα οποία διαμαρτυρόμαστε για όλους του λόγους πού αναφέρουμε τά οποία και τά επανακαταθέτουμε.

 

 1. Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εμείς οι 400 και πλέον υπογράφοντες  δεν είμαστε ορισμένοι φερόμενοι κάτοικοι κρεμαστής όπως μας απεκάλεσε στο παρελθόν η συντάκτρια του απαντητικού εγγράφου της αρμόδιας υπηρεσίας του δήμου Ρόδου, αλλά είμαστε ΚΡΕΜΑΣΤΕΝΟΙ κάτοικοι και αυτοί πού θα ζούν  εντός ενός πολεοδομικού σχεδίου  πού σχεδιαστικέ για εμάς από κάποιους πού δεν κατοικούν και δεν ζουν στην Κρεμαστή  όπως εμείς.
 2. Το πολεοδομικό σχέδιο της Κρεμαστής θα πρέπει να επανασχεδιαστεί στην σημερινή πραγματικότητα και όχι σε μία εικονική πραγματικότητα πού δεν είναι εύκολο να πραγματοποιηθεί  αλλά θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες των ακινήτων και όλη την αγορά.

ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΟΝΤΕΣ   ΚΑΤΟΙΚΟΙ  ΤΗΣ  ΚΡΕΜΑΣΤΗΣ

  ΡΟΔΟΣ 18-11-2020

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος των υπογραφόντων

- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ