Πέμπτη, Απρίλιος 15, 2021

Απολύσεις και επιδότηση τόκων για επενδύσεις ζητεί η ΠΟΞ

Επικαιρότητα

spot_img

Επιστολή στον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνη Γεωργιάδη έστειλε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) στην οποία καταθέτει δύο αιτήματα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που έχουν προχωρήσει σε επενδύσεις με βάση τον Αναπτυξιακό Νόμο. Συγκεκριμένα ζητεί να αρθεί η υποχρέωση διατήρησης των θέσεων εργασίας που προβλέπει ο νόμος και να επιδοτηθούν οι τόκοι των δανείων που αφορούν επενδυτικά σχέδια.

Ειδικότερα η ΠΟΞ στην επιστολή της, η οποία κοινοποιήθηκε και στο Υπουργείο Τουρισμού, αναφέρει, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Πολλές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές, όσες δε επαναλειτούργησαν το μόνο που πέτυχαν ήταν να μεγαλώσουν τις ήδη τεράστιες ζημιές τους. Το δεύτερο lockdown που επιβλήθηκε επιδείνωσε ακόμα περισσότερο μια ήδη μη διαχειρίσιμη κατάσταση.

Στα ξενοδοχεία τυπικά και μόνο επετράπη η συνέχιση της λειτουργίας. Στην πράξη μας επιβλήθηκε και εμάς να κλείσουμε τις επιχειρήσεις μας, μιας και λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στις μετακινήσεις στερούμαστε αντικειμένου δραστηριότητας.

Σε αυτές τις πρωτόγνωρες συνθήκες θα πρέπει να γίνουν οι απαραίτητες, έκτακτες και προσωρινού χαρακτήρα, προσαρμογές στο ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, ώστε να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να παραμείνουν συνεπείς στις δεσμεύσεις που απορρέουν από τα επενδυτικά σχέδια που υλοποιούν και των οποίων ο σχεδιασμός έχει πλήρως ανατραπεί.

Οι πρώτες δύο παρεμβάσεις που κρίνονται αναγκαίες είναι:

  • Να ανασταλεί, για όσο χρόνο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας, η προβλεπόμενη από τους αναπτυξιακούς νόμους υποχρέωση διατήρησης των υφιστάμενων θέσεων εργασίας.
  • Να μπορούν οι τόκοι των δανείων που αντιστοιχούν σε επενδυτικά σχέδια αναπτυξιακών νόμων να επιδοτηθούν μέσω του καθεστώτος ενισχύσεων των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί από την πανδημία», καταλήγει η ΠΟΞ στην επιστολή της προς το Υπουργείο Ανάπτυξης.
- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ