Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα πως θα φτάσουμε στην αποξένωση του ανθρωπου;

Επικαιρότητα

Φίλες και φίλοι η μετάβαση στην επόμενη μέρα ξεκίνησε. Καλώς ήρθατε στη νέα εποχή! Μια εποχή όπου πλέον οι πάντες και τα πάντα θα καταγράφονται. Με αφορμή βέβαια την πανδημία! Κάπως έτσι και… μόνο έτσι θα μπορούσαν να περάσουν τα σχέδια των κυρίαρχων του πλανήτη. Δείτε λοιπόν τι άρχισε ήδη να εφαρμόζεται και φυσικά, τα επόμενα χρόνια θα δούμε και πολλά περισσότερα να καθιερώνονται στην νέα πραγματικότητα που εισήλθαμε.

Η μετάβαση στη νέα εποχή απαιτεί τον πολίτη σε κάθε χώρα να υποταχτεί στο νέο σύστημα που έρχεται. Η κατάρρευση της προτέρας κατάστασης έως το 2019 καταρρέει και βέβαια, δεν θα καταρρεύσει σε μια ημέρα με μια πανδημία! Όχι, απαιτείται συνεχείς πίεση του κόσμου έως το τελικό στάδιο αποδοχής της νέας τάξης πράγματων. Οι συνεχείς ”απρόοπτες κρίσης” θα κυριαρχούν τη νέα δεκαετία που ανοίχτηκε μπροστά μας.

Πως αλλιώς θα δεχθείς κάθε δυνατό μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί για… το καλό σου; Πράματα που μέχρι χθες φάνταζαν επιστημονική φαντασία, πλέον είναι πραγματικότητα. Το Hollywood μας προετοίμασε. Τόσα δισεκατομμύρια έπεσαν στο εργαστήριο της προπαγάνδας. Τουλάχιστον, είχαν το θάρρος να σε ενημερώσουν, έστω και εάν εσύ τα θεωρούσες σενάρια ενός καλοπληρωμένου σεναριογράφου και καλοπληρωμένων ηθοποιών!

Ας δούμε όμως τι απαιτεί η μετάβαση στη νέα εποχή και πως ήδη μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία. Σε μία προσπάθεια αναχαίτισης του ”κορωνοϊού”, πολλές κυβερνήσεις προχωρούν στην ηλεκτρονική κατ’ οίκον επιτήρηση, γνωστή και ως «βραχιολάκι». Αυτό το μέτρο εξετάζει σοβαρά και η Κύπρος! Αυτό το μέτρο θα αφορά όχι μόνο όσους έχουν νοσήσει, αλλά και αυτούς που βρίσκονται σε προληπτική καραντίνα.

Στη μάχη κατά του κορωνοϊού έχει επιστρατευτεί για τα καλά η τεχνολογία. Εκτός από τα ηλεκτρονικά βραχιόλια που καταγράφουν τις κινήσεις αυτού που το φοράει, εφαρμογές στο κινητό ειδοποιούν αν ο ιδιοκτήτης του έρχεται σε επαφή με άλλον άνθρωπο, απομακρύνεται από το σπίτι του, ή ανεβάζει ακόμη και πυρετό! Τα drones με θερμικές κάμερες εντοπίζουν κίνηση στους δρόμους και προχωρούν σε αναγνώριση προσώπων.

Στην Ασία μέσω των έξυπνων κινητών, το γεωγραφικό στίγμα του κάθε πολίτη είναι γνωστό και εάν η βόλτα με τον σκύλο διαρκεί περισσότερο από το συνηθισμένο, ένα γραπτό μήνυμα υπενθυμίζει στον παραλήπτη του ότι είναι ώρα να επιστρέψει στο σπίτι! Αν παρέκκλινε από το δρόμο του, μπορούσε να ειδοποιηθεί ακόμα και η αστυνομία! Στη Νότια Κορέα, οι τραπεζικές πιστωτικές κάρτες μετατράπηκαν σε τσιπ εντοπισμού!

Στη Ρωσία μόνο στη Μόσχα, υπολογίζονται οι νέες κάμερες που τοποθετήθηκαν σε 170.000, οι οποίες μέσω ενός προγράμματος αναγνώρισης προσώπου, αναγνωρίζουν τον κάθε πολίτη που παραβιάζει τους νομούς της καραντίνας! Στην Πολωνία, η κυβέρνηση δημιούργησε την εφαρμογή Home Quarantine, όπου οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι να αναρτούν κάθε μισή ώρα μία φωτογραφία τους που αποδείκνυε ότι βρίσκονται στο σπίτι!

Το Ισραήλ έφτιαξε ένα νέο λογισμικό που αναλύει δεδομένα από κινητά τηλέφωνα με σκοπό να εντοπίζονται οι πιθανοί φορείς του κορωνοϊού και να εξετάζονται. Μέχρι στιγμής, οι πολίτες όλων των παραπάνω χωρών φαίνεται να δέχονται αβίαστα τη νέα αυτή κατάσταση, καθώς φυσικά πρόκειται για το… καλό τους! Την ιδιά ώρα οι περιορισμοί των ελευθεριών τους στο μέλλον, θα αποδειχτούν τελικά μόνιμοι!

«Ουδέν μονιμότερο του προσωρινού» που λέει και ο σοφός λαός! Αυτή η νέα κατάσταση που αρχίζει να παγιώνεται, είναι η νέα πραγματικότητα. Το γιατί; Γιατί θα πρέπει να ελεγχθεί ο άνθρωπος. Να αποφευχθούν οι προσωπικές σχέσεις και όλοι να αποξενωθούμε από όλους. Όπως λέει και ένας σοφός, δεν υπάρχει δωρεάν γεύμα! Αυτό που σήμερα θεωρούμε ουτοπία, δίπλα στα αγαπημένα μας πρόσωπα μέσα στο σπιτική μας, δεν είναι δωρεάν!

Ο λόγος που μας έφερε ποιο κοντά, είναι ένα γεύμα ακριβοπληρωμένο! Κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα, μακριά από τους υπολοίπους ανθρώπους! Αυτός είναι ο σκοπός! Σταδιακά να απομακρυνθεί άνθρωπος από άνθρωπο. Η σύναψη μη ανθρωπίνων σχέσεων θα οδηγήσει σε λιγότερους γάμους και αυτό σε λιγότερες γεννήσεις. Βλέπετε γίναμε πολλοί και ο πλανήτης δεν μας χωράει. Τα κλουβιά είναι έτοιμα πλέον για εμάς μέσω της τεχνολογίας.

Αυτή είναι η εικόνα του μέλλοντος. Μέσα από μια κάμερα και ένα κομπιούτερ, θα μιλάμε μεταξύ μας, μέσα από το σπίτι μας. Αυτό άλλωστε δεν γίνεται και σήμερα; Ποιος αφήνει τη μούρη του να σηκωθεί από την οθόνη του κινητού τηλεφώνου και να κοιτάξει τον διπλανό του;

Το 99% των πολίτων του πλανήτη, έχει προσκολληθεί απάνω σε μια οθόνη. Καιρός είναι να μπεις και στο κλουβί σου. Για να μειωθεί η εγκληματικότητα, για να μειωθούν οι αναταραχές, για να μειωθούν οι αντιρρησίες, για.. για.. για! Για πόλους ακόμη λογούς, οι ελευθερίες μας καταλύονται και θα καταλυθούν για πάντα! Και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό!

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ