Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Διάγγελμα Μητσοτάκη. Τα κρυφά μηνύματα, η απαγόρευση κυκλοφορίας και το πρόβλημα

Επικαιρότητα

Διαβάζοντας πίσω από τις γραμμές από τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

  • Πρώτον, στην ευθεία παραδοχή ότι έρχονται δύσκολα για την οικονομία. Τόσο ο πρωθυπουργός είπε με παρρησία ότι η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη – αν κι εμφανίστηκε αισιόδοξος για γρήγορη ανάκαμψη το 2021 – όσο και ο Χρήστος Σταϊκούρας για πρώτη φορά μίλησε ανοιχτά σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ για ύφεση άνω του 5% ή ακόμη και 10% στο χειρότερο σενάριο. Πιθανότατα γιατί ο υπουργός Οικονομικών γνώριζε εκ των προτέρων τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την ελληνική οικονομία που θα παρουσιαστούν σήμερα και κινούνται σ’ αυτά τα επίπεδα.
  • Δεύτερον, στην πρώτη επίσημη αναφορά από τα χείλη του πρωθυπουργού ότι το σχέδιο για την επόμενη μέρα έχει ήδη μπει στο τραπέζι κι ότι υπάρχουν βάσιμες ελπίδες για «απελευθέρωση» το Μάιο, η οποία, όμως, θα περάσει μέσα από διάφορα στάδια: «Η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις. Και μόνο όταν αυτό θα τεκμηριώνεται από επιστημονικά δεδομένα. Πάνω απ’ όλα, θα συνεχίζουμε να προστατεύουμε για καιρό τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από βαριά, χρόνια νοσήματα», τόνισε ο πρωθυπουργός.
  • Τρίτον, στον εκσυγχρονισμό του Δημοσίου που αποτελεί πλέον… αναγκαστική προτεραιότητα για την κυβέρνηση και στηρίζεται σε τρεις άξονες: ψηφιακός μετασχηματισμός, ανάθεση των ευθυνών στους ειδικούς – όπως συνέβη π.χ. στην πανδημία με τον καθηγητή Τσιόδρα – και αποκομματικοποίηση. Ειδική αναφορά έκανε, εξάλλου, ο κ. Μητσοτάκης στο δημόσιο σύστημα υγείας, τονίζοντας ότι «η αναμόρφωση δεν σταματά εδώ», αλλά και ότι προσωπική του δέσμευση αποτελεί η αύξηση των διαθέσιμων ΜΕΘ για να προσεγγίσει η Ελλάδα τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.
- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ