Πέμπτη, Απρίλιος 15, 2021

Διαμαρτυρία – καταγγελία από το Ορίζω κίνημα Ελληνών πολίτων

Επικαιρότητα

spot_img

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Το ΟΡΙΖΩ ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ αποτελεί ένα ανεξάρτητο, δημοκρατικό πολιτικό κίνημα ευπαθών ομάδων της Ελληνικής κοινωνίας, στην ατμομηχανή του οποίου βρίσκονται και  Έλληνες Τσιγγάνοι.

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μεταφοράς από τα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, αρνητικών ειδήσεων πρωταγωνιστές των οποίων πεισματικά αναφέρονται να είναι Ρομά ή Τσιγγάνοι.

Η άκριτη, άστοχη, επιδερμική και επαναλαμβανόμενη χρήση των παραπάνω προσδιορισμών, στοχοποιούν περαιτέρω την συγκεκριμένη κοινωνική ομάδα, σε μια εποχή μάλιστα που οι κοινωνικές συμμαχίες γκρεμίζονται εκ θεμελίων, καθρέπτες κι αυτές της ατομικής και συλλογικής αποστασιοποίησης.

Δηλώνουμε ότι τα ΜΜΕ από άγνοια, ή σκοπιμότητα αποτελούν θύλακες και εκτροφείς φανατισμού, μισαλλοδοξίας, ξενοφοβίας και αντιτσιγγανισμού, που τείνει να αποκτήσει ρίζες στην Ελληνική κοινωνία.

Ρωτάμε αλήθεια τους εγκυρότερους και εξοχότατους δημοσιογράφους, με ποιο αντικειμενικό κριτήριο διακρίνουν ότι οι πρωταγωνιστές της είδησης που μεταφέρουν είναι Ρομά ή Τσιγγάνοι και όχι τυχαίοι Έλληνες πολίτες;

Δηλώνουμε άπαξ και δια παντός:

Οι χαρακτηρισμοί Ρομά ή Τσιγγάνοι, αποτελούν έννοιες αυτοπροσδιορισμού και ως εκ τούτου ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.

Δικαίωμα να τις χρησιμοποιούν, ή να επιτρέπουν να τις χρησιμοποιούν έχουν μόνο οι ίδιοι. Η παραπάνω θέση μας θεμελιώνεται απόλυτα, από το άρθρο 4 τού Συντάγματος, τον νόμο 4443/2016 και την Ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου (Ε.Σ.Δ.Α.).

 

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ.

- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ