Κυριακή, Απρίλιος 11, 2021

Δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι θα δουν αύξηση έως 54 ευρώ – Ποιοι θα υποστούν κούρεμα έως 366 ευρώ [πίνακας]

Επικαιρότητα

spot_img

Ένα είναι σίγουρο: αν ο εργοδότης σας έχει βάλει φέτος σε καθεστώς αναστολής έστω και για λίγα 24ωρα, το δώρο Χριστουγέννων δεν θα είναι ίδιο με πέρυσι. Αν σας απασχολεί με μερική απασχόληση, είστε τυχεροί, καθώς το δώρο θα είναι αυξημένο ακόμη και κατά 54 ευρώ σε σχέση με το ποσό που θα παίρνατε αν δεν υπήρχε η αναστολή.

Αν όμως είστε ένας εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης –και αυτοί είναι η πλειοψηφία- θα υπάρξει “ζημιά” στο δώρο Χριστουγέννων, η οποία μπορεί να ξεκινάει από τα 10,4 ευρώ για έναν εργαζόμενο με μισθό 800 ευρώ και να εκτινάσσεται ακόμη και στα 366 ευρώ για ένα στέλεχος με μεικτές αποδοχές 3000 ευρώ.

Μάλιστα, όσο περισσότερες είναι οι ημέρες της αναστολής στο χρονικό διάστημα από την 1η Μαίου μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου, τόσο μεγαλύτερη θα είναι και η ζημιά στο δώρο Χριστουγέννων.

Το δώρο Χριστουγέννων θα υπολογιστεί φέτος ως εξής:

Ο εργοδότης θα πληρώσει την αναλογία του δώρου για όσο χρονικό διάστημα υπήρξε πραγματική απασχόληση από τον Μάιο μέχρι και τον Δεκέμβριο. Βάση υπολογισμού θα είναι ο κανονικός μισθός. Από την άλλη, το δημόσιο θα πληρώσει την αναλογία του δώρου για το διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας. Ωστόσο, η βάση υπολογισμού δεν θα είναι ο ονομαστικός μισθός αλλά τα 534 ευρώ για τις ημέρες αναστολής από την 1η Μαίου μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου και τα 800 ευρώ για τις ημέρες αναστολής του Δεκεμβρίου.

Ένα από τα βασικά σενάρια που καλύπτουν πολλές εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους είναι το εξής: κανονική εργασία μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, αναστολή από τις 5-6 Νοεμβρίου και μετά (οπότε και ξεκίνησε το lockdown) αλλά και για 15νθήμερη αναστολή μέσα στον Δεκέμβριο.

Το τι βγάζει, αυτό το σενάριο, αποτυπώνεται στον πίνακα που συντάχτηκε με βάση τους φετινούς κανόνες υπολογισμού του δώρου

- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ