Τρίτη, Μάι 11, 2021

Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Ζήτημα που χρήζει άμεσης επίλυσης

Επικαιρότητα

spot_img

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών έστειλε επιστολή στους αρμόδιους Υπουργούς, με σκοπό να επιλυθεί άμεσα το θέμα που προκύπτει κατά την υποβολή της απαιτούμενης Υπεύθυνης Δήλωσης Επιχειρήσεων – Εργοδοτών στο σύστημα «Εργάνη».

Η επιβολή του μέτρου της απαγόρευσης λειτουργίας των ιδιωτικών επιχειρήσεων, είχε ως κριτήριο τον Κωδικό Δραστηριότητας ανεξάρτητα εάν αυτός αποτελούσε ΚΥΡΙΑ ή ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ δραστηριότητα της επιχείρησης.

Μετά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της ειδικής πλατφόρμας, ένα μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων διαπιστώνει ότι, στην περίπτωση που οι ΚΑΔ της αναστολής λειτουργίας τους, αποτελούν ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ δραστηριότητά τους και όχι ΚΥΡΙΑ, δεν μπορούν να υποβάλλουν την απαιτούμενη Υπεύθυνη Δήλωση Επιχειρήσεων – Εργοδοτών, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θεωρεί ότι είναι τουλάχιστον ανακόλουθο να επιβάλουμε ορθώς στις επιχειρήσεις να αναστείλουν την λειτουργία τους ως ανάχωμα ενάντια στην εξάπλωση του κορωνοϊού, αλλά στη συνέχεια να αποκλείονται από τα μέτρα στήριξης.

Για άλλη μια φορά ο Ε.Σ.Α παρεμβαίνει τεκμηριωμένα ώστε να λυθεί ένα προφανές λάθος και ζητά από τα συναρμόδια Υπουργεία να παρέμβουν άμεσα ώστε να αρθεί το πρόβλημα που δημιουργεί η διάκριση μεταξύ ΚΥΡΙΑΣ και ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑΣ δραστηριότητας, τουλάχιστον για τις επιχειρήσεις που τους επιβλήθηκε το υποχρεωτικό κλείσιμο των δραστηριοτήτων τους.

- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ