Πέμπτη, Απρίλιος 15, 2021

Ενίσχυση νησιωτικών επιχειρήσεων με 79 εκατομμύρια

Επικαιρότητα

spot_img

Την ενίσχυση με €75 εκατ. μικρών, πολύ μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων στο σύνολο των νησιών, προβλέπει Υπουργική Απόφαση για το Μεταφορικό Ισοδύναμο του Υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη.Στο πλαίσιο της Δράσης προβλέπεται η χρηματοδότηση 7.248 ΚΑΔ κρίσιμων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων για το σύνολο των νησιών της χώρας, ενώ για την Κρήτη προβλέπεται η έναρξη επιλεξιμότητας για 2.148 κατηγορίες ΚΑΔ, που συνδέονται με τομείς οικονομικής δραστηριότητας με ανάγκη ενίσχυσης του με-αφορικού κόστους. Η ΚΥΑ έχει αναδρομική ισχύ για επιλέξιμα παραστατικά από1/1/2020.ΑΠΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ.

Στο πλαίσιο του εξορθολογισμού του μέτρου του Μεταφορικού Ισοδύναμου, έχει προβλεφθεί και απλούστευση των δια-δικασιών υποβολής και ελέγχου των αιτήσεων χρηματοδότησης. Παραλλήλως,αποσαφηνίζεται η επιλεξιμότητα επιχειρήσεων, ενώ δίδεται ιδιαίτερη έμφασηστη στήριξη των γεωργικών, κτηνοτροφικών και αλιευτικών δραστηριοτήτων, αλλά και του τομέα εμπορίας προϊόντων πρωτογενούς παραγωγής.

Το πληροφοριακό σύστημα του Μεταφορικού Ισοδύναμου των επιχειρήσεων αναμένεται να ανοίξει για την υποβολή των αιτήσεων χρηματοδότησης για το πρώτο εξάμηνο του 2020, το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου.Σημειώνεται ότι, υπό το πρίσμα των σοβαρών οικονομικών συνεπειών,λόγω της πανδημίας, η στήριξη των επιχειρήσεων μέσω του Μεταφορικού Ισοδύναμου για το έτος 2020 αποτελεί μέρος των “Μέτρων Πολιτικής Covid”του Υπουργείου Ναυτιλίας, που διαθέτει πρόσθετους πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στο νησιωτικό παραγωγικό δυναμικό και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ