Τετάρτη, Απρ 21, 2021

Ένας κοινός δρόμος υπάρχει για εργαζομένους και πολίτες! Να τους ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ τα ΣΧΕΔΙΑ!

Επικαιρότητα

spot_img

Η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους των ΚΕΠ είναι μέρος της κυβερνητικής πολιτικής (ΝΔ) για να απαξιώσουν τον δημόσιο χαρακτήρα και την κοινωνική προσφορά των ΚΕΠ, αφού ως θεσμός είναι ο πιο αναγνωρίσιμος στην κοινωνία! Πως όμως τα «απαξιώνεις», όταν το 98% των πολιτών τα θεωρεί απαραίτητα, το 97% αποτελεσματικά, ενώ το 88% είναι ικανοποιημένοι από την εξυπηρέτηση και τους χρόνους διεκπεραίωσης των αιτημάτων τους;

Η κυβέρνηση και τα αρμόδια Υπουργεία στις δύσκολες αυτές περιπτώσεις χρησιμοποιούν την τακτική της «σαλαμοποίησης», δηλ. σταδιακή και συνεχή (φέτα-φέτα) υποβάθμιση του θεσμού, ώστε στο τέλος να έχει απαξιωθεί οριστικά! Ας προβληματιστούμε.

 • Που αποσκοπούσαν οι νομοθετικές διατάξεις για ανάθεση αλλότριων καθηκόντων, τις αυθαίρετες μετακινήσεις σε άλλες υπηρεσίες εντός ΟΤΑ, την μετατροπή τους σε Κέντρα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, κ.α.;
 • Γιατί η βασική υπερασπιστική γραμμή του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο δικαστήριο κατά της απεργίας για εργασιακές συνθήκες (Αύγουστος 2020) ήταν πως «οι υπάλληλοι των ΚΕΠ είναι τεμπέληδες»;

  Είναι προφανές, ότι η εκάστοτε κυβέρνηση και αρμόδια Υπουργεία δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που οι δικές τους πολιτικές έχουν δημιουργήσει μέσα στην κοινωνία. Μέσα από δηλώσεις περί «αναβάθμισης της ψηφιακής, οργανωτικής, λειτουργικής και αισθητικής ταυτότητας» των ΚΕΠ, επιδιώκουν να ενισχύσουν την μεταρρύθμιση του Δημοσίου Τομέα με την «οργανωμένη» απαξίωση και διάλυση του δικτύου των ΚΕΠ.

  Πως; Ο διαγωνισμός για 24,8 εκ. ευρώ σε Ιδιώτες που αφορά όλες τις Περιφέρειες (δηλ. και Νοτ. Αιγαίο) με στόχο την «αύξηση του ρυθμού μετάβασης των πολιτών από τα φυσικά σημεία εξυπηρέτησής τους (ΚΕΠ) στην ηλεκτρονική πύλη gov.gr»! Ο ανάδοχος θα διαθέσει πανελλαδικά 410 άτομα στα 360 από τα 1044 ΚΕΠ, ώστε να ενημερώνουν τους πολίτες για την λειτουργία και αξιοποίηση της πύλης gov.gr. Με άλλα λόγια, οι ιδιώτες με τις «οδηγίες» της κυβέρνησης ΝΔ θα απαξιώνουν καθημερινά το έργο των εργαζομένων στα ΚΕΠ, την ανάγκη για διαπροσωπική επαφή των πολιτών, ώστε να βελτιστοποιήσουν τις υπηρεσίες του gov.gr!

  Τυχαίο; Όχι! Η κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο αναγνωρίζουν ότι τα ΚΕΠ λόγω της ευρείας εκτίμησής τους από την κοινωνία συνεχίζουν να είναι τα κύρια σημεία για τις συναλλαγές με το δημόσιο. Τους ενοχλεί! Το ίδιο και οι πολλές διδακτορικές μελέτες, που αποδεικνύουν με επιστημονική έρευνα ότι ο θεσμός των ΚΕΠ είναι επιτυχημένος, έχει καθιερωθεί στην συνείδηση των πολιτών και απολαμβάνει σήμερα την καθολική αποδοχή πανελλαδικά! Χαρακτηριστικά αναφέρουν ότι:

  • ο βαθμός ικανοποίησης από τα ΚΕΠ είναι της τάξεως του 95% ενώ ο αντίστοιχος από τις άλλες δημόσιες υπηρεσίες είναι μόνο 38%.
  • Το 61% προτιμάει να διεκπεραιώνει τις συναλλαγές του με τη δημόσια διοίκηση μέσω της επίσκεψης στα ΚΕΠ κι όχι από διαδικτυακή πύλη.
  • Οι πολίτες:
   • ✓  είναι ευχαριστημένοι από τις διαπροσωπικές – επικοινωνιακές – επαγγελματικές ικανότητες των

    εργαζομένων, τη δυνατότητά τους να κατανοούν τις ιδιαιτερότητες – ανάγκες – απαιτήσεις των

    πολιτών, την φροντίδα και την εξατομικευμένη προσοχή που λαμβάνουν οι πολίτες, κ.α.

   • ✓  είναι δυσαρεστημένοι σε θέματα που αφορούν την πυρασφάλεια και γενικότερα την ασφάλεια του χώρου, στα υλικά και μέσα που χρησιμοποιούνται στην διεκπεραίωση των υποθέσεων, στις

    εγκαταστάσεις και τον εξοπλισμό.

    Όμως κυβέρνηση ΝΔ και αρμόδια Υπουργεία έχουν άλλα πολιτικά σχέδια! Αντί να ενισχύσουν τα ΚΕΠ με εξειδικευμένο και καταρτισμένο μόνιμο προσωπικό, σύγχρονο εξοπλισμό και υποδομές – εγκαταστάσεις …τα «σαμποτάρουν» διανέμοντας 24,8 εκ. ευρώ σε ιδιώτες, ώστε να επέλθει πιο γρήγορα και χωρίς κοινωνικές αντιδράσεις το «οριστικό» κλείσιμό τους! Το ίδιο σχέδιο «απαξίωσης» των ΚΕΠ φαίνεται να εξυπηρετεί και η πρόσφατη απόφαση του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για εγκατάσταση συσκευής μέτρησης ικανοποίησης πολιτών από ιδιώτη για 6 μήνες σε 50 επιλεγμένα ΚΕΠ της Αττικής!

    Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

    Αναμένουμε το επόμενο χρονικό διάστημα η κυβέρνηση ΝΔ και τα αρμόδια Υπουργεία να αξιοποιήσουν τα ακριβοπληρωμένα με δημόσιο χρήμα δήθεν «στοιχεία» των Ιδιωτών, ώστε να παραπλανήσουν τους πολίτες! Εκτιμούμε ότι η επίθεση σε βάρος του θεσμού των ΚΕΠ και των εργαζομένων σ’ αυτά, υποκρύπτει τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ είτε για το «οριστικό» κλείσιμό τους είτε για την ιδιωτικοποίησή τους. Ένας κοινός δρόμος υπάρχει για εργαζομένους και πολίτες! Να τους ΧΑΛΑΣΟΥΜΕ τα ΣΧΕΔΙΑ!

- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ