Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Επιδημία βουβωνικής πανώλης – Συναγερμός στη Μογγολία

Επικαιρότητα

Οι Αρχές της χώρας έχουν θέσει σε καραντίνα την επαρχία Bayan-Ulgii aimag, στην οποία εμφανίστηκε το κρούσμα. Ασθενής είναι ένα μικρό παιδί το οποίο κατανάλωσε κρέας μαρμότας!

«Η κατάσταση του παιδιού έχει βελτιωθεί και υπάρχουν αναφορές πως έχει πέσει αρκετά ο πυρετός του ενώ μειώθηκαν και οι πόνοι», ανέφερε ο Dr. Narangeral, υπουργός υγείας της Μογγολίας.

Κάπου εδώ μπαίνει στην ιστορία και η Ρωσία, καθώς σύμφωνα με το BBC, οι υγειονομικές Αρχές της χώρας απαγόρευσαν το κυνήγι της μαρμότας, το οποίο είναι συνηθισμένο στα βουνά Αλτάι.

Η βουβωνική πανώλη θεωρείται ως μια από χειρότερες πανδημίες του πλανήτη καθώς κατά τον 14ο αιώνα είχε σκοτώσει πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους.

Σήμερα, μπορεί να θεραπευτεί με αντιβιοτικά αν διαγνωστεί εγκαίρως ωστόσο αν αυτό δεν συμβεί τότε μπορεί να σκοτώσει τον ασθενή σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Τα ρωσικά ΜΜΕ, αναφέρουν πως υπήρχαν στο πρόσφατο παρελθόν κρούσματα πανώλης στο Αλτάι ωστόσο ελέγχθηκε γρήγορα.

«Έχουμε λάβει 34 δείγματα από το πρώτο κρούσμα. Τα δείγματα από το παιδί αναλύονται. Είναι το δεύτερο κρούσμα που σημειώνεται. Υπάρχουν αναφορές για πανώλη και στην ενδοχώρα της Μογγολίας. Η Ρωσία, από την πλευρά της, έλαβε μέτρα για την απαγόρευση του κυνηγιού της μαρμότας», πρόσθεσε ο Narangeral.

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ