Παρασκευή, Απρ 23, 2021

Η πολιτική είναι μεγάλη τέχνη. Πείθει τους ανθρώπους να πληρώσουν γι’ αυτά που τους κλέψανε

Επικαιρότητα

spot_img

Η δημοτική αρχή Ρόδου εφαρμόζει απροκάλυπτα τις κυβερνητικές πολιτικές, οι οποίες είναι σχεδιασμένες για την φτωχοποίηση και εξαθλίωση του κόσμου της εργασίας και ευρύτερα κάθε τοπικής κοινωνίας! Οι δηλώσεις της για σύσταση «Αναπτυξιακού Οργανισμού Α.Ε.» με βάση τον Ν.4674/20 προκαλούν τους συμπολίτες μας, τους εργαζομένους αλλά και ευρύτερα όλα τα κοινωνικά στρώματα που «μοχθούν» για την επιβίωσή τους.

Όμως, τι είναι οι «Αναπτυξιακοί Οργανισμοί Α.Ε.»; Μήπως, κάτι «καινοτόμο» ή κάτι «σάπιο»; Τα φιλικά έντυπα ΜΜΕ της δημοτικής αρχής Ρόδου αναφέρουν ότι είναι η μετεξέλιξη των ήδη υπαρχουσών Ανωνύμων Αναπτυξιακών Εταιρειών. Πως όμως αυτές λειτούργησαν στους Δήμους; Εδώ η πραγματικότητα «ξεγυμνώνει» τις «ψεύτικες δικαιολογίες» περί επιτυχή λειτουργία τους!

Σε πανελλαδικό επίπεδο αυτές οι Ανώνυμες Εταιρείες στους ΟΤΑ, χρησιμοποιήθηκαν επί των πλείστων από τα αιρετά κομματικά στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και έργων! Οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές λειτούργησαν ως «ντήλερς» επιχειρηματικών συμφερόντων για αναθέσεις υπηρεσιών και έργων από τους ΟΤΑ «χρυσοπληρώνοντάς» τους. Συντήρησαν την υποστελέχωση και την διάλυση των υπηρεσιών στους ΟΤΑ. Απαξίωσαν συνειδητά το έμπειρο, επιστημονικό και δυναμικό προσωπικό τους, μέσω αναθέσεων σε εξωτερικούς συνεργάτες – εργολάβους.

Ας θυμηθούμε μερικές Ανώνυμες Εταιρείες στον Δήμο μας: ΑΔΕΚΤ Α.Ε., ΡΟΔΩΝ Α.Ε., Δ.Ε.Ρ.Μ.Α.Ε. Μήπως ακόμα πληρώνουμε τα Χρέη τους; Αφού παρουσιάζουν Χρέη, μήπως χάθηκε και το αρχικό κεφάλαιο, δηλ. χρήματα των δημοτών; Πως είναι δυνατόν αυτές να έχουν μόνο Χρέη, ενώ οι επιχειρηματίες που εκμεταλλεύονται τα «δημοτικά φιλέτα» συνεχώς να πλουτίζουν; Ως πότε θα πληρώνουμε από την τσέπη μας τους «άριστους-αρεστούς» επιχειρηματίες, εργολάβους και εξωτερικούς συνεργάτες εκάστοτε δημοτικής αρχής;

Δυστυχώς, οι δήθεν «Αναπτυξιακοί Οργανισμοί ΑΕ» είναι αποτυχημένη συνταγή «παλιάς κοπής» και δεν εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες της κοινωνίας μας. Αναγορεύονται από τον νόμο ως «ισότιμοι» φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, που μπορούν να ασκούν αρμοδιότητες των ΟΤΑ! Δηλ. θα αντικαταστήσουν «βίαια» τις αντίστοιχες δημοτικές και περιφερειακές υπηρεσίες.

Η δημοτική αρχή Ρόδου μέσω της σύστασης «Αναπτυξιακού Οργανισμού ΑΕ» με συνοπτικές διαδικασίες θα μπορεί πλέον να εκχωρεί σε επιχειρηματικά συμφέροντα την αρμοδιότητα και το έργο των διοικητικών, οικονομικών, κοινωνικών, τεχνικών, πολεοδομικών, πολιτιστικών-αθλητικών και άλλων υπηρεσιών του! Δηλ. με μια φράση …τα «ΠΑΝΤΑ»! Οι «αρεστοί-άριστοι» επιχειρηματικοί όμιλοι θα αναλαμβάνουν έναντι «αδρά αμοιβής» τη σύναψη, εποπτεία και επίβλεψη δημόσιων μελετών και έργων του Δήμου Ρόδου, καθώς και την τεχνική και διοικητική υποστήριξη για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων των παραπάνω υπηρεσιών. Οι δημότες συνεχώς θα «χρυσοπληρώνουν» με περισσότερα τέλη από την τσέπη τους αυτές τις συμβάσεις!

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΟΣΥΑΠΕ, Κυβέρνηση ΝΔ σε συνέργεια με τις δημοτικές και περιφερειακές αρχές φτιάχνουν «παραμάγαζα» με ημετέρους αποσπασμένους μόνιμους υπαλλήλους και με προσωπικό που δεν θα εντάσσεται στο Μητρώο Ανθρώπινου Δυναμικού του Ελληνικού Δημοσίου. Θα μπορούν να προχωρούν σε προσλήψεις στελεχών με «υψηλές αμοιβές» θυμίζοντας μας τακτικές από την εποχή με τις «κλαδικές» του ΠΑΣΟΚ! Με άλλα λόγια, θέλουν να έχουν ένα ευέλικτο μηχανισμό προθύμων, που δεν θα αμφισβητεί ούτε τον σχεδιασμό και τις προτεραιότητες που τίθενται, ούτε τις διαδικασίες, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η δημοτική και περιφερειακή αρχή Ρόδου παρουσιάζουν και προωθούν ως «χρήσιμο εργαλείο» τους «Αναπτυξιακούς Οργανισμούς ΑΕ», αφενός για να «βάλουν χέρι» οι επιχειρηματικοί όμιλοι στο δημόσιο και δημοτικό χρήμα, αφετέρου για να προωθήσουν πιο εύκολα την κυβερνητική πολιτική για κατάργηση της μόνιμης και σταθερής εργασίας και κάθε δικαιώματος στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα!

Απαιτούμε οι ίδιες οι υπηρεσίες στους ΟΤΑ να σχεδιάζουν, μελετούν και υλοποιούν τα έργα και τις υπηρεσίες σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες κάθε οικογένειας και τοπικής κοινωνίας, μακριά από τα κάθε «αρπακτικά» δημοσίου και δημοτικού χρήματος. Να διατεθεί επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για τον εξοπλισμό με σύγχρονα μέσα και να πραγματοποιηθούν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες των ΟΤΑ.

- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ