Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Ιταλία: Διαψεύδονται οι ελπίδες για μείωση των θανάτων

Επικαιρότητα

Δυστυχώς, στην Ιταλία διαψεύδονται οι ελπίδες για ανακοπή του κοροναϊού. Μετά από δύο συνεχείς ημέρες μείωσης των θανάτων, ήρθε χθες νέα αύξηση τους: 743 νέοι θάνατοι και 5.249 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα στις 22 και 23 Μαρτίου είχαμε μείωση των νέων θανάτων επί δύο ημέρες, για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας. Γεγονός που γέμισε με χαμόγελο όλους ότι ίσως να πρόκειται για την αρχή του τέλους της τραγωδίας.

Σήμερα 25 του μηνός είχαμε πάλι μικρή μείωση των θανάτων, οι οποίοι έφθασαν τους 683 και οι ειδικοί εκτιμούν ότι αυτά τα σκαμπανεβάσματα είναι αναμενόμενα κατά την κορύφωση της επιδημίας και ευελπιστούν ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθει η λύτρωση. Τα ίδια όμως έλεγαν και πριν από 2 εβδομάδες.

Μάλιστα, σήμερα, έγινε γνωστό ότι ο ίδιος ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας Angelo Borrelli τέθηκε σε κατ’ οίκον καραντίνα, καθώς εμφάνισε πυρετό. Να σημειωθεί ότι ο Borrelli διαδέχθηκε τον Guido Bertolaso, ο οποίος νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Μιλάνου, καθώς έχει βρεθεί ότι νοσεί με COVID-19.

Κάποιοι θεωρούν ότι οι θάνατοι από τον κοροναϊό υποεκτιμώνται. Αξίζει να αναφερθεί ότι στην πόλη του Μπέργκαμο, υπήρξαν 108 περισσότεροι θάνατοι κατά τις πρώτες 15 μέρες του Μαρτίου αυτού του έτους σε σύγκριση με το 2019 (164 θάνατοι το 2020 έναντι 56 θάνατοι το 2019). Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, 31 θάνατοι αποδόθηκαν στον κοροναϊό (λιγότερο από το 30% των πρόσθετων θανάτων φέτος).

virus.com.gr

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ