Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου, 2021

Κορωνοϊός – Στον εισαγγελέα αναρτήσεις προς αξιολόγηση

Επικαιρότητα

Τέλος στην παραφιλολογία, στις θεωρίες συνωμοσίες και σε κάθε απίθανη ανάρτηση από χρήστες του διαδικτύου σχετικά με τον κορωνοϊό, που θέτει σε κίνδυνο πολίτες, επιχειρεί να βάλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, έδωσε εντολή στην δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, να στείλει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, υλικό αναρτήσεων στο διαδίκτυο προς ενημέρωση και ποινική αξιολόγηση.

Αυτές οι αναρτήσεις αφορούν μεταξύ άλλων, κείμενα, που αναφέρουν πως «δεν υπάρχει κορωνοϊος», πως σκοπός είναι «ο έλεγχος των πολιτών» και «το τσιπάρισμα των ανθρώπων». Στις αναρτήσεις γίνονται αναφορές σε μη εφαρμογή των μέτρων περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.

Όπως μάλιστα δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης: «θα πάρουμε όλα τα νόμιμα μέτρα ώστε να μην απειληθεί η δημόσια υγεία από παραπληροφόρηση ή θεωρίες συνωμοσίας που έχουν αρχίσει και κυκλοφορούν στο διαδίκτυο. Ο κορωνοϊός δεν προσφέρεται για εκκλήσεις ανυπακοής ή για σενάρια συνωμοσίας. Σε κάθε ενέργεια, σε κάθε πράξη μας, να κυριαρχεί η ευθύνη και η συναίσθηση των συνεπειών για τους συμπολίτες μας. Η πολιτεία δεν θα επιτρέψει την δημιουργία εστιών κινδύνου της δημόσιας υγείας, από ανεύθυνες κοινωνικά συμπεριφορές.»

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ