Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Κορωνοϊός: Tα 800 ευρώ ζητά η Ολομέλεια των δικηγόρων

Επικαιρότητα

Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος κατά την τελευταία τηλεδιάσκεψή της υπό τον πρόεδρό της Δημήτρη Βερβεσό, επικύρωσε  τις θέσεις και απόψεις της συντονιστικής επιτροπής για τα ζητήματα που έχουν δημιουργηθεί στον δικηγορικό κόσμο μετά την εμφάνιση της πανδημίας. 

Η Ολομέλεια, μεταξύ των άλλων, επανέλαβε ότι «οι δικηγόροι είναι από τους επαγγελματικούς κλάδους που έχουν πληγεί άμεσα και καίρια από τα περιοριστικά μέτρα που έλαβε η Πολιτεία για την αντιμετώπιση της πανδημίας, δεδομένου ότι έχει παύσει κάθε επαγγελματική τους δραστηριότητα, αφού έχουν κλείσει τα δικαστήρια, Υποθηκοφυλακεία, τα Κτηματολογικά γραφεία και άλλες υπηρεσίες που είναι άρρηκτα συνυφασμένες με την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος» και προσέθεσε:

 «Ταυτόχρονα, τα λοιπά περιοριστικά μέτρα δεν επιτρέπουν ούτε την εκτέλεση εξώδικων εργασιών. Αποτέλεσμα αυτού είναι  η συντριπτική πλειοψηφία του δικηγορικού σώματος να μην μπορεί πλέον να καλύψει βασικές του ανάγκες και να αντιμετωπίζει σοβαρό κίνδυνο επιβίωσης».

Ακόμη,  η Ολομέλεια επανέλαβε τις θέσεις του δικηγορικού σώματος για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ και εκφράζει  για ακόμη μια φορά την ρητή και κατηγορηματική αντίθεσή της στην οικονομική  ενίσχυση  των δικηγόρων, ύψους 600 ευρώ, μέσω της χορήγησης επιταγής τηλε-κατάρτισης, ( πρόγραμμα ΕΣΠΑ).
Τέλος, η Ολομέλεια επανέλαβε και όλα τα άλλα αιτήματα που έχουν διατυπωθεί από την συντονιστική επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων.

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ