Παρασκευή, Απρ 23, 2021

ΜέΡΑ 25 Δωδεκανήσου : Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει

Επικαιρότητα

spot_img

Πλείστα  ερωτηματικά έχει γεννήσει η  είδηση για την σύμβαση που φέρεται να έχει συνάψει λογίστρια, μέσω εταιρείας στην οποία συμμετέχει  με την Ενεργειακή ΑΕ της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και φέρει την υπογραφή του κ. Χρήστου Μπάρδου.

Πρόκειται όπως αναφέρεται από τον Sky Rodos για συνεργάτιδα του προηγούμενου αλλά και του νυν  οικονομοτεχνικού συμβούλου,  που είναι υπάλληλος της Ενεργειακής και παραλλήλως,  παρέχει λογιστικές υπηρεσίες,  στην Ενεργειακή ΑΕ,  αλλά με πολύ υψηλή αμοιβή.

Το ύψος της αμοιβής  για τις υπηρεσίες που παρέχει η λογίστρια μέσω της εταιρείας, φθάνει τα 28.000 ευρώ το έτος, δηλαδή 2.000 ευρώ το μήνα και 84.000 για τρία έτη.

Τι αντικείμενο είναι αυτό που καλύπτει για να λαμβάνει τόσο υψηλή αμοιβή καθώς η Ενεργειακή AE, είναι ανώνυμη εταιρεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και όχι  Βιοτεχνία , Σούπερ Μάρκετ ή Ξενοδοχείο με πολλές συμβάσεις  προσλήψεων απολύσεων προσωπικού και μεγάλες μηνιαίες   καταστάσεις μισθοδοσίας αυτού;

Η  Ενεργειακή ΑΕ  όπως φαίνεται και από την ιστοσελίδα της  χειρίζεται υποθέσεις που αφορούν έργα, τα οποία υλοποιούνται από  ευρωπαϊκά προγράμματα.Τις συμβάσεις των έργων  και την υλοποίηση αυτών  χειρίζονται  και ελέγχουν,  κατά το πλείστον μηχανικοί.

Ως εκ τούτου το αντικείμενο του έργου που παρέχει,  δεν μπορεί να δικαιολογεί  αυτό το ύψος της αμοιβής, όταν  μια εμπορική επιχείρηση πληρώνει για λογιστικές υπηρεσίες  και ανάλογα με τον όγκο των εργασιών  από 500 έως  4.000ευρώ.

Δημιουργεί  ερωτηματικά και εγείρει ζητήματα ηθικής τάξεως   το πώς μια υπάλληλος της Ενεργειακής ΑΕ, μπορεί ταυτόχρονα να  συνάψει και σύμβαση μέσω εταιρείας και  να λαμβάνει χρήματα, από τον φορέα που την απασχολεί και της παρέχει μισθό.

Δηλαδή η ίδια αξιολόγησε  και προώθησε  τον  εαυτό της για την υπογραφή της σύμβασης  ;

Με ποια κριτήρια επελέγη  η συγκεκριμένη εταιρεία παροχής οικονομοτεχνικών λογιστικών υπηρεσιών από την Ενεργειακή ΑΕ ;

Προηγήθηκε διαγωνισμός για την επιλογή και πόσες  άλλες εταιρείες συμμετείχαν ή έγινε απευθείας ανάθεση, οπότε ταιριάζει στην περίπτωση η λαϊκή ρήση « Γιάννης Κερνάει και Γιάννης Πίνει»;

Ποιο ακριβώς είναι το έργο που παρέχει η συγκεκριμένη εταιρεία για να λαμβάνει ως αμοιβή 28.000 ευρώ;

Φαίνεται πως αυτή  είναι η   νεότερη εξέλιξη, μετά την τακτοποίηση των τέκνων και συγγενών ημετέρων αυλικών και   το νέο ήθος και ύφος της Περιφερειακής Αρχής.

Με τον τρόπο αυτό καθιερώνουν την  ευνοιοκρατία,  την  περιφρόνηση της  κοινωνίας καθώς και της ίδιας της τοπικής  αγοράς,  αφού οι  όποιες  επιλογές της περιφερειακής αρχής περιορίζονται πάντα στο στενό κύκλων των  «ημετέρων».

Αυτή είναι  αξιοκρατία τους…

 

- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ