Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Μαύρα μαντάτα: Καλοκαίρι και τα νησιά είναι… άδεια στο Ιόνιο

Επικαιρότητα

Μαύρες μέρες βιώνουν οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδος καθώς ο τουρισμός εξακολουθεί να κινείται σχεδόν με μηδενικούς ρυθμούς και οι άνθρωποι αναρωτιούνται όχι μόνο πως θα τα βγάλουν πέρα στο σήμερα αλλά και τι θα γίνει τους επόμενους μήνες. Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού και στο οποιοδήποτε επιτόπιο ρεπορτάζ, οι εικόνες για την οικονομική κατάσταση είναι τραγικές.

Τα μαγαζιά είναι άδεια, οι τουρίστες ελάχιστοι και καθημερινά η οικονομική απραξία μεγεθύνεται. Τέτοια εποχή η κίνηση κορυφωνόταν προς όλα τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Σήμερα όμως, όπως μας αναφέρουν από την Ηγουμενίτσα και από την Κέρκυρα, τα πλοία που συνδέουν την ηπειρωτική Ελλάδα με το νησί των Φαιάκων πηγαινοέρχονται σχεδόν άδεια, με ελάχιστους και κατηφείς πολίτες.

Φυσικά το ίδιο συμβαίνει και στο αεροδρόμιο του νησιού, όπου η κίνηση δεν θυμίζει σε τίποτα τις περασμένες τουριστικές σεζόν. Όσο για την πόλη της Κέρκυρας όπου στο παρελθόν η μεγαλύτερη πλατεία της Ελλάδος με το ιστορικό κτίριο  Λιστόν, που κάποτε έσφυζε από ζωή, σήμερα σπάνια διασταυρώνεσαι με τουρίστες, Έλληνες ή ξένους.

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ