Κυριακή, 24 Ιανουαρίου, 2021

Με λιγότερα ένσημα θα λάβουν επίδομα ανεργίας οι εποχικά εργαζόμενοι

Επικαιρότητα

Με λιγότερα ένσημα θα μπορούν φέτος να μπουν στην επιδότηση εργασίας των 399,25 ευρώ περίπου 250.000 εποχικοί εργαζόμενοι που απασχολήθηκαν φέτος στα τουριστικά επαγγέλματα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το υπουργείο Εργασίας μελετά ευνοϊκότερες προϋποθέσεις ένταξης στον ΟΑΕΔ για τους εποχικούς υπαλλήλους του τουρισμού-επισιτισμού, καθώς αποτελούν τα μεγάλα «θύματα» της πανδημίας γι αυτή τη χρονιά.

Μάλιστα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων σε Τουρισμό-Επισιτισμό προειδοποιεί τους εργοδότες του κλάδου πως όσοι επιλέξουν να κλείσουν νωρίτερα τις επιχειρήσεις τους  φέτος, θα πρέπει να βάλουν το προσωπικό τους έως 30 Σεπτεμβρίου σε αναστολή σύμβασης (ώστε να τύχει της ευνοϊκής μεταχείρισης) και όχι να το απολύσουν.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση μελετά επιπλέον μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον τουρισμό, επισιτισμό, μεταφορές, αθλητισμό και πολιτισμό, που θα ανακοινωθούν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στις 12 Σεπτεμβρίου από τη Θεσσαλονίκη.

Μεταξύ άλλων μελετάται η παράταση των αναστολών σύμβασης στους εν λόγω κλάδους μέχρι το Νοέμβριο ή και τον Δεκέμβριο, η επιμήκυνση του προγράμματος ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως το τέλος του έτους, η χρονική παράταση των επιδομάτων ανεργίας καθώς και η ανακοίνωση νέου προγράμματος κατάρτισης -για τους εποχικούς εργαζόμενους- με εκπαιδευτικό επίδομα 700 ευρώ το μήνα.

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ