Τρίτη, 26 Ιανουαρίου, 2021

Μ. ΚΟΝΣΟΛΑΣ: Θα υπάρξει απαγόρευση πτήσεων για κάποιες χώρες, και μετά την 1η Ιουλίου

Επικαιρότητα

Ενόψη του ανοίγματος των συνόρων της χώρας από την 1η Ιουλίου, υπάρχει μια φημολογία για λίστα χωρών, στους πολίτες των οποίων δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στην Ελλάδα, λόγω επιδημιολογικών δεδομένων από τον κορωνοϊό. Την 1η Ιουλίου, ανοίγουν 41 πύλες εισόδου στη χώρα (27 αεροδρόμια, 7 χερσαία σημεία εισόδου και 7 λιμάνια).

Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ 100,3, ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες, ότι από 1η Ιουλίου, θα υπάρχει εξαίρεση και απαγόρευση πτήσεων για κάποιες χώρες, που παρουσιάζουν αυξημένα κρουσματα κορωνοϊού.

Μάλιστα ερωτηθείς αν τελικά θα υπάρχει απαγόρευση πτήσεων  και μετα την 1η Ιουλίου για 9 χώρες όπως: Βρετανία, Σουηδία, ΗΠΑ, Ρωσία, Ισραήλ, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία και Βόρεια Μακεδονία, απάντησε: «Εξακολουθεί η απαγόρευση για αυτές τις χώρες, έχουν ανοίξει 38 περιορισμοί στην Ευρώπη και υπάρχουν προορισμοί που ακόμα δεν έχουμε ανοίξει και θα εξεταζουμε το επιδημιολογικό φορτίο κάθε μέρα και θα λαμβάνουμε τις σχετικές εισηγήσεις από τους ειδικούς».

Ο κατάλογος λαμβάνει υπόψη το ποσοστό εξάπλωσης του κορωνοϊού στις διάφορες χώρες και τα κριτήρια βασίζονται σε επιδημιολογικά δεδομένα.

Από 1η Ιουλίου ουσιαστικά εγκαινιάζεται ο τουρισμός στη νησιωτική χώρα, καθώς θα έχουμε αφίξεις σε όλα τα αεροδρόμια.

Σχετικές ανακοινώσεις, αναμένονται από την κυβέρνηση μάλλον την Κυριακή, ενώ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η λίστα μπορεί να είναι μεγαλύτερη, ενώ η μόνη σίγουρη χώρα, από τις 9 αναφερόμενες, στην οποία δεν θα επιτραπούν οι πτήσεις, φαίνεται να είναι η Αγγλία.

Βέβαια σε χθεσινή συζήτηση, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι διπλωμάτες δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε μία απόφαση για τα κράτη εκτός ΕΕ, από τα οποία δεν θα επιτρέπεται η είσοδος από την 1η Ιουλίου. Σε αυτές φέρεται να περιλαμβάνονται οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Βραζιλία και το Κατάρ.

Ακούστε ΕΔΩ, την συνέντευξη του Μάνου Κόνσολα στον ΣΚΑΙ

Επίσης από 1η Ιουλίου για τις θαλάσσιες αφίξεις επιτρέπεται πλήρως ο κατάπλους των πλοίων από το εξωτερικό στα ελληνικά λιμάνια. Με αυτόν τον τρόπο θα επιτραπεί ουσιαστικά η είσοδος ταξιδιωτών από Ιταλία.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα θα συμπληρώνουν με την άφιξη (ή πριν επιβιβαστούν) συγκεκριμένη ηλεκτρονική φόρμα (Passenger load factor) είτε μέσω διαδικτύου, είτε εφαρμογής ή και σε χαρτί, τα στοιχεία επαφής τους στην Ελλάδα.

Θα πραγματοποιούνται δειγματοληπτικά τεστ και θα υπάρχουν ξενοδοχεία καραντίνας στις πρωτεύουσες των νομών, όπου θα διαμένουν 14 μέρες όσοι έχουν βγει θετικοί στον ιό.

πηγή

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ