Προειδοποίηση απέστειλε η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 για την περιοχή της Αττικής λίγο πριν από τις 7.30 το πρωί της Δευτέρας, συνιστώντας προσοχή στους κατοίκους, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους τις επόμενες ώρες.Το μήνυμα του 112 – πρόκειται για το τρίτο στην περιοχή της Αττικής – προειδοποιεί για επίκινδυνες χιονοπτώσεις έως το μεσημέρι σήμερα. Υπενθυμίζεται πως σήμερα στην Αττική βρίσκονται σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με κλειστούς δρόμους, κλειστά είναι τα σχολεία σε όλο το νομό, ενώ δεν λειτουργούν τα μαγαζιά και τα εμπορικά στα βόρεια. Παράλληλα, υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του Μετρό, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα δικαστήρια.
Χιονίζει σε όλη την Αττική και στο κέντρο της Αθήνας
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», η οποία δείχνει τα δόντια της από το ξημέρωμα στην Αττική, φέρνοντας χιόνια ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας.
Σήμερα το πρωί οι κάτοικοι της πρωτεύουσας ξύπνησαν σε ένα λευκό τοπίο, με το χιόνι να πέφτει πυκνό στα νότια προάστια, αλλά και στο Σύνταγμα, ενώ το έχει ήδη στρώσει στις οροφές των αυτοκινήτων και στους δρόμους των νοτίων.