Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Νέο πακέτο στήριξης 5 δισ. ευρώ τον Μάιο, θα δωθούν τα 800 ευρώ η λιγότερα;

Επικαιρότητα

Τι περιλαμβάνει το νέο πακέτο

1. Να ενισχύσει οικονομικά τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα οι οποίοι ακόμη και αν άνοιγαν οι επιχειρήσεις τους, δεν θα είχαν αντικείμενο με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με απόλυση. Προκειμένου να μην χαθούν θέσεις εργασίας, θα παραταθεί το καθεστώς της αναστολής (για τουλάχιστον 30 ημέρες ακόμη) και θα δοθεί εκ νέου έκτακτη οικονομική ενίσχυση που θα κινηθεί από τα 600 έως τα 800 ευρώ.

2. Στο επιστημονικό προσωπικό της χώρας θα δοθούν τα 800 ευρώ που δεν δόθηκαν τον Απρίλιο ενώ δεύτερο επίδομα προγραμματίζεται και για τους αυτοαπασχολούμενους. Συνολικά οι δικαιούχοι της έκτακτης ενίσχυσης, αναμένεται να ξεπεράσουν τα 2,5 εκατομμύρια κατά τον μήνα Μάιο.

3. Θα ανακοινωθούν “στοχευμένα” προγράμματα δράσης για τον τουρισμό, την ακτοπλοϊα και την αεροπλοία. Ειδικά στην ακτοπλοϊα σχεδιάζεται πλάνο ενίσχυσης άνω των 80 εκατ. ευρώ.

4. Θα καταβληθεί –εκτός απροόπτου- έκτακτη οικονομική ενίσχυση στους εργαζόμενους στην καθαριότητα αλλά και στους αστυνομικούς. Το ενδεχόμενο έμεινε χθες ανοικτό από τον υπουργό Οικονομικών και μένει να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

5. Θα επαναληφθεί η επιστρεπτέα προκαταβολή. Ούτως ή άλλως, μέσα στον Μάιο θα γίνουν οι πρώτες εκταμιεύσεις από τις δηλώσεις που υποβάλλονται αυτή την περίοδο (σ.σ η διαδικασία τελειώνει μέχρι τις 21 Απριλίου) ενώ θα δοθεί επιπλέον ένα δις. ευρώ για να αυξηθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των επιχειρήσεων που θα κάνουν χρήση του μέτρου.

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ