Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Ο Πρωθυπουργός και η παρέα του έχουν διαπράξει το αδίκημα της απάτης;

Επικαιρότητα

Γράφει ο Κώστας Πολυχρόνης:

Η ΠΑΡΑΝΟΙΑ που βιώνουμε τους τελευταίους μήνες με τη λεγόμενη ‘’πανδημία’’, η οποία τελικά μόνο πανδημία δεν έχει αποδειχθεί, έχει φέρει σε απόγνωση τους Έλληνες που βλέπουν καθημερινά να χάνουν τι δουλείες τους, ενώ οι επιχειρηματίες έχουν υποστεί ανεπανόρθωτη οικονομική ζημιά. Η οικονομία της χώρας παραπαίει, ενώ τα αποτελέσματα των σκληρών περιοριστικών μέτρων, θα είναι εμφανή τους επόμενους μήνες.

Την ίδια ώρα, η συνεχιζόμενη καταπάτηση των ελευθερίων του ανθρώπου, έχει αρχίσει να προκαλεί όλο και περισσότερες αντιδράσεις. Μέσα σε όλα, έρχεται να προστέθει και το υποτιθέμενο άνοιγμα της χώρας προς τους τουρίστες, για τη θερινή σαιζόν, όπως ανακοίνωσε στις αρχές του καλοκαιριού από τη Σαντορίνη ο Πρωθυπουργός. Και ενώ οι ανακοινώσεις έγιναν και άρχισαν να έρχονται λιγοστοί τουρίστες, αλλά και λιγοστοί Έλληνες που μπόρεσαν, αποφάσισαν να κάνουν τελικά διακοπές, η κυβέρνηση… έκλεισε την αγορά βάζοντας καθολική απαγόρευση στη διασκέδαση από τις 00:00 τα μεσάνυχτα.

Δηλαδή, ενώ διαφήμισε αρχικώς η κυβέρνηση ότι ο κόσμος μπορεί να έρθει σε μια χώρα που μπορεί να διασκεδάσει, να περάσει καλά και να απολαύσει το παραδοσιακό Ελληνικό καλοκαίρι, τελικά ξεγέλασε χιλιάδες τουρίστες, αποκόμισε τα όποια οικονομικά οφέλη το κράτος από τον λιγοστό τουρισμό, αλλά τελικά ο τουρίστας δεν πηρέ αυτό που του πουλήσαμε, αφού τον αναγκάσαμε να μην διασκεδάσει! Αυτό λέγεται ΑΠΑΤΗ! Να δούμε τώρα εάν μπορεί να στοιχειοθετεί αυτό το αδίκημα, με βάση το άρθρο 386 του Συντάγματος, και εάν αυτός ο νομός, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για άλλες οφθαλμοφανής ΑΠΑΤΕΣ της κυβερνήσεως, των Λοιμοξιολόγων και των Μέσων ενημερώσεως.

Πρώτα όμως να δούμε τι ορίζει ο Νόμος ως ΑΠΑΤΗ

Άρθρο 386 – Ποινικός Κώδικας – Απάτη

  1. Όποιος με σκοπό να αποκομίσει ο ίδιος ή άλλος παράνομο περιουσιακό όφελος, βλάπτει ξένη περιουσία πείθοντας κάποιον σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή με την εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων, τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών μηνών· και αν η ζημία που προξενήθηκε είναι ιδιαίτερα μεγάλη, με φυλάκιση τουλάχιστον δύο ετών.2.
  2. Επιβάλλεται κάθειρξη μέχρι δέκα ετών: α) αν ο υπαίτιος διαπράττει απάτες κατ’ επάγγελμα ή κατά συνήθεια και το συνολικό όφελος ή η συνολική ζημία υπερβαίνουν το ποσό των 30.000 ευρώ ή β) αν το περιουσιακό όφελος ή η προξενηθείσα ζημία υπερβαίνει συνολικά το ποσό των 120.000 ευρώ.

Ας έρθουμε τώρα να βάλουμε τα πράματα σε σειρά, για να διαπιστώσουμε, σε ποιο από τα παρακάτω μπορεί να βρει, έστω και εν μέρει, εφαρμογή ο Νόμος.

  1. Στην παράγραφο 1 γίνεται αναφορά: «Εν γνώσει παράσταση ψευδών γεγονότων σαν αληθινών ή την αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων». Σε σχέση με την προπαγάνδα των τηλεοπτικών καναλιών τους τελευταίους μήνες, ο συγκεκριμένος Νόμος βρίσκει εφαρμογή, καθώς τα τηλεοπτικά μέσα, συστηματικά αποκρύπτουν σημαντικές πτυχές του θέματος που αφορά την λεγόμενη ‘’πανδημία’’, καθώς παρουσιάζουν μόνο μια συγκεκριμένη άποψη, χωρίς να προβάλλουν καμία απολύτως άλλη διαφορετική άποψη, άλλων γιατρών! Επιπλέον, έχουν μαζευτεί δεκάδες βίντεο που συντελούν στην απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Νομού 386 του Συντάγματος. Στην παράγραφο 2 μάλιστα του νόμου αυτού, γίνεται αναφορά και στην οικονομική ζημιά που μπορεί να υποστεί ο απατημένος. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η οικονομική ζημιά για τη χώρα, στο σύνολο της, είναι ανεπανόρθωτη και ξεπερνάει κατά πολύ τα μεγέθη που ορίζει ο Νόμος!

Μένει να δούμε εάν μπορεί να βρει εφαρμογή ο Νόμος ως προς την ποινή, καθώς πρέπει να υπάρχει το περιουσιακό όφελος της πράξης αυτής. Ως γνωστό, τα τηλεοπτικά κανάλια πήραν μεγάλα ποασά για να στήσουν ένα συγκεκριμένο αφήγημα, αποκρύπτοντας συστηματικά γεγονότα και πληροφορίες για την λεγόμενη, κατ’ αυτούς ‘’πανδημία’’. Αυτό το οικονομικό όφελος λοιπόν, δεν θα υπήρχε, εάν δεν συμμετείχαν ενεργά στη καλοστημένη προπαγάνδα. Η απόκρυψη λοιπόν και παραποίηση γεγονότων, αλλά και η αθέμιτη απόκρυψη ή παρασιώπηση αληθινών γεγονότων, οδηγεί στην διάπραξη της ΑΠΑΤΗΣ.

  1. Το ίδιο ισχύει και για τον Πρωθυπουργό της χώρας, τα στελέχη της κυβέρνησης, αλλά και λοιμοξιολόγους που λαμβάνουν μέρος σε αυτό το καλοστημένο παιχνίδι της νέας τάξης πραγμάτων. ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν αναφέρουμε ότι δεν υπάρχει ο ιός, αλλά αναφερόμαστε μόνο το μέγεθος που αυτός ο ιός έχει λάβει αυτές τις διαστάσεις. Ως γνωστών, πλέον έγκριτα Πανεπιστήμια και μεγάλοι γιατροί ανά τον κόσμο, έχουν αποφανθεί ότι ο ιός αυτός έχει μια θνησιμότητα της τάξεως του 0.0002% ενώ ο ιός κατατάσσετε σαν όλους τους κλασικούς ιούς γρίπης. Μάλιστα πληθώρα γιατρών, αντιδρούν σφοδρά για τα αυστηρά μετρά τρομοκράτησης του πληθυσμού, αλλά οι φωνές τους δεν ακούγονται, καθώς η προπαγάνδα των μέσων ενημερώσεις τους φιμώνει.

Ο Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και η παρέα του, καθημερινά παραποιούν τα γεγονότα και αποκρύπτουν συστηματικά την αλήθεια. Αυτό είναι το ένα μέρος που μπορεί να βρει εφαρμογή ο Νόμος. Όμως στη συγκεκριμένη περίπτωση, μας λείπει το οικονομικό κίνητρο, καθώς δεν μπορεί από την εξαπάτηση του λαού, να προκύψει οικονομικό όφελος για τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, τα μέλη της κυβερνήσεως, αλλά και τους Λοιμοξιολόγους.

Είναι όμως έτσι;

Πρακτικά ναι. Δεν μπορεί να προκύψει κάποιο παράνομο περιουσιακό όφελος, όμως εκτελώντας αυτό το σχέδιο, δεκάδες κονδύλια προς τους Λοιμοξιόλους, ως επιχορηγήσεις για τις υπηρεσίες τους, έχει ήδη αποκαλυφθεί ότι έχουν εισρεύσει στα ταμεία τους. Άγνωστο δε παραμένει, εάν τα μέλη της κυβερνήσεως που εκτελούν εντολές, έχουν κάποιο οικονομικό αντάλλαγμα για τις υπηρεσίες που προσφέρουν, ή υπάρχουν άλλες διευκολύνσεις. Αυτό βέβαια είναι μόνο εικασία, αλλά έχει το δικαίωμα ο αρθρογράφος και ο κάθε πολίτης να την κάνει. Βλέπεται τα γεγονότα δεν αφήνουν πολλά περιθώρια να μην σκεφτόμαστε πονηρά, για το μπορεί να τρέχει… κάτω από το χαλί!

Το αδίκημα της απάτης λοιπόν, μπορεί να μην στοιχειοθετείται απολυτά στο μέγιστο βαθμό, αλλά εν μέρει βρίσκει εφαρμογές και αποδέκτες, κυρίως τους καναλάρχες, οι οποίοι σίγουρα έχουν επωφεληθεί τα μέγιστα από την εκστρατεία καταπάτησης των ελευθερίων του ανθρώπου. Μάλιστα το κέρδος αυτό θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και παράνομο, εάν αναλογιστεί κάνεις, ότι τα κοινωνικά μηνύματα τα τηλεοπτικά κανάλια βάση νόμου, οφείλουν να τα μεταδίδουν ΔΩΡΕΑΝ! Αντιθέτως, εισέπραξαν μεγάλα ποσά για τις τρομολλαγνικές τους υπηρεσίες, για να φοβίσουν τον κόσμο.

Στην προώθηση του μεγάλου οικονομικού πακέτου διαφήμισης που αφορά την καμπάνια “Μένουμε Σπίτ” αναφέρθηκε η δημοσιογράφος Κατερίνα Ακριβοπούλου, τονίζοντας πως αυτή καναλιζάρεται σε συγκεκριμένα ΜΜΕ την ώρα που άλλα καταρρέουν λόγω μείωσης του τζίρου τους. “Ο Σπύρος Παπαδόπουλος γνωστοποίησε ότι δεν πήρε αμοιβή για το σποτάκι. Υποθέτω ότι το ίδιο ισχύει και για τους άλλους καλλιτέχνες. Που θα πει ότι η διάθεση 11.000.000 που δίνουν σε συγκεκριμένη εταιρία και χωρίς διαγωνισμό, αφορά αποκλειστικά την στήριξη των δικών τους Μέσων, τα οποία καταρρέουν λόγω μείωσης του τζίρου ,καθώς έχει σχεδόν μηδενιστεί η διαφήμιση. ” τονίζει μέσω του προσωπικού της προφίλ.

Όσο για τον Πρωθυπουργό. Έχει εξαπατήσει συστηματικά των Ελληνικό λαό, αποκρύπτοντας λεπτομέρειες και νέα, για τη νόσο. Παράλληλα όμως, έχει εξαπατήσει και χιλιάδες τουρίστες, που τους έταξε ένα αξέχαστο Ελληνικό καλοκαίρι και αντί για αυτό, όταν ήρθαν στην Ελλάδα τους έκλεισε τα μπαρ από τις 00:00 τα μεσάνυχτα. Αυτό σίγουρα δεν είναι Ελληνικό αξέχαστο καλοκαίρι και σίγουρα εξαπατήθηκε πολύς κόσμος, πιστεύοντας πως ακουμπώντας τα λεφτά του στην Ελλάδα, θα περνάγανε αξέχαστες διακοπές!

Κάποιες φορές, δεν αρκεί να πατάς κατά γράμμα σε έναν Νόμο ενός κράτους, για να διαπιστώσεις εάν μπορείς να στοιχειοθετήσεις ένα αδίκημα ή όχι! Εξάλλου, ποιος θα μπορούσε να τρέξει έναν Πρωθυπουργό ή μια ολόκληρη κυβέρνηση στα δικαστήρια; Μάλλον κανένας… Οπότε για αυτή την περίπτωση υπάρχουν οι ηθικοί Νόμοι. Αυτοί μάλιστα!  Έχουν καταπατηθεί εις το όνομα τής νέας τάξης πραγμάτων. Και όταν η ηθική από την Πολιτική χάνεται, τότε είναι η ώρα να μιλήσει ο… λαός!!!

Τα σταφυλια της οργης ωριμαζουν την ώρα που ο… τρύγος πλησιάζει!

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ