Τρίτη, 18 Μαΐου, 2021

Πρόγραμμα “ΝΗΣΙΔΑ “: “Ναυάγιο” για την Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαίου

Επικαιρότητα

spot_img

Πρόγραμμα “ΝΗΣΙΔΑ “: “Ναυάγιο” για την Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαίου, σε “ξέρα” οι προσδοκίες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων !Πολλές οι διαμαρτυριες, μεγάλος ο θυμός… Άμεση η αναγκη για δημιουργία νέου προγράμματος που θα ενισχύσει οικονομικά τις χιλιάδες επιχειρήσεις των νησιών μας που δεν επιδοτήθηκαν!

Με καταγεγραμμένες πλέον τις πολλές και έντονες διαμαρτυρίες των εκπροσώπων τους (εστιατορες,τουριστικά καταλύματα και λοιπές επιχειρήσεις τουρισμού , κτλ) αλλά και των χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρηματιών (6.404 τον αριθμο που δεν επιχορηγήθηκαν δηλ.το 64% των ενδιαφερομένων) των νησιών μας μετά τον “αποκλεισμό” τους απο το πρόγραμμα” ΝΗΣΙΔΑ” επανερχομαστε , επισημαίνουμε και προτείνουμε τα εξής :

-Η Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου να δημιουργήσει νέο πρόγραμμα (αντίστοιχο του “ΝΗΣΙΔΑ” )που στόχο θα έχει να χρηματοδοτηθούν.

-έστω και με μικρά ποσά- οι επιχειρήσεις που δεν έτυχαν επιχορηγησης, εκδήλωσαν ενδιαφέρον και οι ιδιοκτήτες τους κατέβαλαν από το υστέρημά τους χρήματα για την υποβολή φακέλου/πρότασης ενίσχυσης απο το” ΝΗΣΙΔΑ”!Επαναλαμβάνουμε την πρόταση μας και την τεκμηριωνουμε .

-Τα χρήματα να αναζητηθούν από την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου :α) μέσω εθνικών πόρων σε συνεργασία με την κυβέρνηση ή β) μέσω του ΕΣΠΑ που ολοκληρώνεται ή μέσω του νέου ΕΣΠΑ που τώρα ξεκινά! Αυτό θα σημάνει άμεση “απορρόφηση”

– αξιοποίηση συγχρηματοδοτουμενων πόρων και- το κυριότερο- θα λάβουν “οξυγόνο” για να επιβιώσουν οι ΜΜΕ των Κυκλάδων και της Δωδεκανήσου

-Ας συνεργαστεί η Περιφερειακή Αρχή Ν.Αιγαιου με τις παρατάξεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου , με την Περιφέρεια Κρήτης που αναζητά αντίστοιχο νέο πρόγραμμα , με την Περιφέρεια Ηπείρου που έκανε καλύτερη διανομή των διαθέσιμων πόρων της και την Περιφέρεια Βόρειου Αιγαίου που διέθεσε 40εκ παρά το γεγονός ότι έχει μικρότερο πληθυσμο και λιγότερες ΜΜΕ σε συγκριση με την περιοχή μας !

-Ο κ.Χατζημαρκος και οι συνεργάτες του θα πρεπει να προχωρήσουν σε αυτή την ενέργεια διότι καθημερινά πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας που μιλάνε για εύνοια συγκεκριμένων… και αποκλεισμούς “μη φίλων της Περιφερειακης Αρχής” και για την διαδικασια αξιολόγησης.

Οι θετικές πράξεις να είναι η απάντηση διότι στην κοινωνική οργή και πολιτική κριτική που αναπτύσσεται και βρίσκει σαστισμενη και σιωπηλή την Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαιου

– Οι υβριστικές ανακοινώσεις ….”τεχνοκράτη ” -έμμισθου Αντιπεριφερειάρχη/ απόφοιτου Λυκείου….. (!) στην κριτική και τις προτάσεις μας και ο άθλιος τροπος που απευθύνθηκε μόνο σε εμάς, έχουν εκθέσει ακόμα περισσότερο τον κ.Περιφερειαρχη και την ” παρέα του”

-Αν είχαν διατεθεί 49εκ -όπως αρχικα είχαν προβλεφθεί στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ν. Αιγαίου από τον κ.Χατζημαρκο- και όχι 35εκ όπως έγινε τελικά δεν θα είχαν δημιουργηθεί τοσα προβλήματα! Με δεδομένο ότι το πρόγραμμα “ΝΗΣΙΔΑ” αποτέλεσε άλλο ένα πολιτικό” ναυάγιο” για τον κ.Χατζημαρκο και την Περιφερειακη Αρχή Νοτιου Αιγαίου αλλά συγχρόνως…. έπεσαν σε “ξέρα ” οι ελπίδες για χρηματοδότηση χιλιάδων μικρομεσαίων επιχειρήσεων των νησιών μας είναι αναγκη να πράξουν ουσιαστικές διορθωτικές κινήσεις!

Οι έχοντες εξουσία δεν πρέπει να αδρανούν ούτε να λειτουργούν επιλεκτικά, αλαζονικά και εκδικητικά….διότι η κοινωνία μας που υποφέρει κρίνει και θα επιβεβαιωθει πολιτικά το….”μάχαιραν έδωσες…μάχαιρα θα λάβεις “!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ”-Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε.Ρόδου -Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν.Π. Ε. Στάλθηκε από το Ταχυδρομείο Yahoo σε Android

- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ