Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Ρόδος: Δικαστήριο «επιστρέφει» ξενοδοχείο στον ιδιοκτήτη

Επικαιρότητα

Νέα δεδομένα δημιουργεί απόφαση του Πρωτοδικείου της Ρόδου, που ανακάλεσε προηγούμενη απόφαση υπαγωγής σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης ξενοδοχειακής εταιρίας, αποδίδοντας ξανά την εταιρία στους ιδιοκτήτες της και «αφαιρώντας» την από την συστημική τράπεζα, που «έτρεξε» και πέτυχε την αρχική απόφαση.

Πρόκειται για την πρώτη σχετική απόφαση που εκδίδεται στην Ελλάδα και δημιουργεί ισχυρό νομικό προηγούμενο.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση την διαδικασία αυτή, πουλήθηκαν τα ξενοδοχεία ΛΑΚΙΤΙΡΑ στην Κω, ενώ πρόσφατη είναι η απόρριψη σχετικού αιτήματος τραπεζών κατά της ξενοδοχειακής επιχείρησης ΚΥΠΡΙΩΤΗΣ, επίσης στην Κω, όπου τα δικαστήρια απέρριψαν τις σχετικές αιτήσεις των τραπεζών.

Ηχηρή απάντηση στους ανωτέρω προβληματισμούς έδωσε πρόσφατα το Πρωτοδικείο της Ρόδου, το οποίο με τεκμηριωμένη απόφασή του ανακάλεσε προηγούμενη απόφαση υπαγωγής σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης, κατόπιν επίκλησης νέων πραγματικών περιστάσεων και στοιχείων από την οφειλέτρια.

Η τελευταία είναι επιχείρηση εκμετάλλευσης ξενοδοχειακών μονάδων και εμβληματικών ακινήτων στη Ρόδο (ξενοδοχεία Σπάρταλις και Ρεγγίνα, βίλες πολυτελούς κατασκευής στη θέση Ναβαρόνε της Λίνδου, καταστήματα στο κέντρο της Ρόδου, κ.λπ.), η αξία των οποίων ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, αλλά εξίσου υψηλά είναι τα χρέη που αντιμετωπίζει.

Πρόκειται για την πρώτη απόφαση που δημοσιεύεται πανελλαδικά.

argiriadisΌπως υποστηρίζει ο δικηγόρος της εταιρίας Αργύρης Αργυριάδης, που χειρίστηκε τη συγκεκριμένη υπόθεση, δίδεται η ευκαιρία, η εταιρία και η βασική πιστώτρια τράπεζα, να συμφωνήσουν σε ένα πλαίσιο βιώσιμης αναδιάρθρωσης των οφειλών, ώστε να συνεχίσει απερίσπαστη τη λειτουργία της μια επιχείρηση που ήταν ιδιαίτερα κερδοφόρα στο παρελθόν.

 

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ