Τετάρτη, Απρ 21, 2021

Συνάντηση εργασίας του Χ. Κοκκινου με το προεδρείο του Εργατουπαλληλικου Κέντρου (ΕΚΡ) Ρόδου”

Επικαιρότητα

spot_img

” Κανείς μόνος του στην κρίση που δημιουργεί η πανδημία. Συνάντηση εργασίας του Χ. Κοκκινου με το προεδρείο του Εργατουπαλληλικου Κέντρου (ΕΚΡ) Ρόδου” .

Στα πλαίσια των επαφών με τους κοινωνικούς φορείς των νησιών μας και την βούληση να επιλυθούν ζητήματα που απασχολούν τον τόπο μας ο Χαράλαμπος Κόκκινος επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ” συναντήθηκε στο ΕΚΡ με τον Πρόεδρο του κ.Παναγιώτη Εγγλεζο και τον επί σειράς ετών στελεχος του και Πρόεδρο των Οικοδομών Ρόδου κ.Νίκο Τριπολίτη .

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε κλίμα άριστης συνεργασίας και κατανόησης αναλύθηκαν οι μέχρι τώρα επιτυχημένες δράσεις του ΕΚΡ και συμφωνήθηκε η αναδειξη των προβλημάτων και η συμπόρευση σε πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με τα παρακάτω ζητήματα :

– Να λάβουν το επίδομα- ενίσχυση των 534 € ολοι οι εργαζόμενοι της περιοχης μας που είχαν εξαιρεθεί όπως: οι εργαζομενοι ως οδηγοί ΤΑΧΙ, οι εργαζόμενοι στα ΚΑΕ Ρόδου και στο αεροδρόμιο Ρόδου . – Παράταση των επίδοματων μέχρι το Μάιο του 2021 για τους εργαζόμενους στον τουρισμό και με την προοπτική ότι τότε θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδο και θα έχουν πρόσβαση και ευκαιρίες στην αγορά εργασίας .

– Με δεδομένο ότι το 2020 ήταν ” κουτσουρεμενη ” η τουριστική περίοδος και εργάστηκαν λιγότερο από το απαιτούμενο διάστημα για να τεκμηριώσουν το επίδομα ανεργίας αρκετοί συμπολίτες μας , να υπάρχει” ελαστικότητα ” στην προσμέτρηση των κριτηρίων για τη χορήγηση του.

– Να μειωθεί η γραφειοκρατία και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την ενίσχυση των απόρων από τα “Κοινωνικά Παντοπωλεία” της Περιφέρειας Νοτιου Αιγαίου και των Δήμων. – Να διερευνηθεί η δυνατότητα οικονομικής ενίσχυσης χιλίων (1000)περίπου απόρων ατόμων της Ρόδου από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμφωνα με την πρακτική που έχει αναγγείλει και αναμένεται η υλοποίηση του από τον Δήμο Ροδίων. Για τους οικοδόμους και τα συναφή επαγγέλματα:

– Να αξιοποιείται το ντόπιο εργατικό δυναμικό στα έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και οι Δήμοι. – Να μεριμνήσει το κράτος για οικονομική ενίσχυση τους διότι αφενός αρκετοί είναι πλέον μακροχρόνια άνεργοι και αφετέρου έχουν λάβει μόνο 800€ σε όλο το διάστημα της πανδημίας του covid-19!

-Να δημιουργηθεί ΑΜΕΣΑ Τοπική Δ/νση Ειδικών Τεχνικών Επιθεωρητών Εργασίας διότι το περιοχή μας έχει το θλιβερό προνόμιο να είναι πρωταθλητής στα εργατικά ατυχηματα και θανάτους…

Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε είναι επιτακτική η ανάγκη συνεργασίας όλων των φορέων και ενεργών πολιτών για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Η οργανωμένη πολιτεία (κυβέρνηση, Περιφέρεια , Δήμοι,κτλ) να μην αφήσουν κανένα πολίτη που έχει ανάγκη μονο του στην κρίση της πανδημίας!

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ Επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού “ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ “- Περιφερειακος Σύμβουλος Π. Ε. Ρόδου- Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου Ε Ν. Π.Ε.

- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ