Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Τουρισμός: Μπαράζ ακυρώσεων στις Κυκλάδες

Επικαιρότητα

Με τρεις διαφορετικές ταχύτητες «τρέχει» ο τουρισμός στην χώρα με τους ξενοδόχους και τους τουριστικούς παράγοντες να ελπίζουν σε όσο το δυνατόν περιορισμό των ζημιών μετά και το σημερινό άνοιγμα όλων των πυλών εισόδου της χώρας. Όπως εκτιμά ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος στο 60% θα φτάσει συνολικά η λειτουργία των ξενοδοχείων πανελλαδικά.

Μέχρι στιγμής, από τα 10.000 περίπου ξενοδοχεία της χώρας τα 5.208 έχουν πάρει βεβαίωση τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων. Όπως δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Τάσιος η μεγαλύτερη τουριστική κίνηση εντοπίζεται στη Βόρεια Ελλάδα όπου η πληρότητα κυμαίνεται στο 30%, σε αντίθεση την νησιωτική Ελλάδα όπου οι πληρότητες δεν ξεπερνούν το 20% ενώ δραματική είναι η κατάσταση στα ξενοδοχεία πόλης.

Οδικός τουρισμός και Σώματα Ασφαλείας τα οποία μεταφέρθηκαν στον Έβρο για τη φύλαξη των συνόρων και διαμένουν σε ξενοδοχεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρουέδωσαν το φιλί της ζωής στην ευρύτερη περιοχή. Αντίθετα, στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής ποντάρουν οι ξενοδόχοι των Κυκλάδων, ενώ πολλά ξενοδοχεία θα παραμείνουν κλειστά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού καθώς σημαντικές τουριστικές αγορές όπως ηΚίνα, η Μεγάλη Βρετανία και η Αμερική αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα με τον κορονoϊό και δεν έχουν ακόμη ανοίξει.

Ενδεικτικό είναι ότι στη Σαντορίνη-την ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού προσγειώνονται την Τετάρτη 1 Ιουλίου 6 μόλις διεθνείς πτήσεις τσάρτερ, ενώ κάθε μέρα πέρσι τέτοια εποχή προσγειώνονταν περίπου 30 αεροπλάνα από το εξωτερικό. Με τα… κιάλια βλέπουν τουςτουρίστες και στα μεγάλα αστικά κέντρα όπου πολλά ξενοδοχεία δεν έχουν ακόμη ανοίξει. Μόνο στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την Ένωση Ξενοδόχων έχουν ανοίξει από τα 86 τα 43.

Για επιχειρηματίες που θα βγουν από το ξενοδοχειακό κλάδο, ξενοδοχεία που θα βάλουν λουκέτο και δεν θα ξανανοίξουν μιλά ο πρόεδρος των Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Ανδρέας Μανδρίνος, προσθέτοντας ότι όσες συμφωνίες στο χώρο δεν ολοκληρώθηκαν, σήμερα έχουν τιναχτεί στον αέρα. Παράλληλα, εκτιμά ότι μετά την αναστάτωση ενδέχεται να υπάρξει και νέο επιχειρηματικό ενδιαφέρον δεδομένου ότι θα υπάρξουν αναπροσαρμογές στις τιμές.

ethnos.gr

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ