Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Το μέτωπο της λογικής και… το τσούρμο των γραφικών!

Επικαιρότητα

Γράφει ο Dimitris GoodJohn:

Εντάξει, εντάξει, το καταλάβαμε. Στην Ελλάδα υπάρχει από την μία το μέτωπο της λογικής και της απόλυτης εμπιστοσύνης στην επιστημονική κοινότητα από την μία και το τσούρμο των γραφικών, ψεκασμένων συνωμοσιολόγων από την άλλη… (δύο φυσικά τα μέτωπα, ένα τρίτο που θέλει “να σκάβει” μέσα στα γεγονότα, αγνοώντας κάθε παραπληροφόρηση, σιγά να μην υπάρχει..)

Η πρώτη ομάδα, διαθέτει ορθολογισμό, βασίζεται στην επιστημοσύνη και απεχθάνεται, καταγγέλοντας με οργή όλα τα fake news και τα hoaxes , που διαδίδονται από την δεύτερη ομάδα.Παράλληλα είναι αμείλικτη στο θέμα τήρησης των μέτρων, κατακεραυνώνοντας τους συνειδητά απείθαρχους και κυρίως τους νέους εσχάτως. Βέβαια, είναι και ολίγον θρασύδειλοι, αφού απειλούν εκεί που τους παίρνει, διότι δεν φωνάζουν ποτέ όταν βλέπουν την ”υπέρκομψη”Μαρέβα και τον σύζυγο της, διαρκώς σε συναθροίσεις , άνευ μασκός…. Όμως όλα κι όλα, στα θέματα των ψευδών ειδήσεων είναι αμείλικτοι. Ή ίσως όχι;;… Τι πάω και θυμάμαι τώρα κι εγώ..

Τον Μάρτιο, κυκλοφόρησαν δυο φωτογραφίες από την πληττόμενη Ιταλία. Στην πρώτη , καμιόνια διέσχιζαν ένα στριφογυριστό δρόμο, με φέρετρα προφανώς.Στην άλλη, φέρετρα είχαν τοποθετηθεί σε σειρά, στην εκκλησία των Αγίων Πάντων στο Μπεργκαμο. Και οι δυο φωτογραφίες, χρησιμοποιούνταν για το γνωστό τότε, ”μένουμε σπίτι”. Μόνο που…. Η πρώτη φωτογραφία με τα καμιόνια , ήταν παλαιότερη και μάλιστα από την Γαλλία και όχι από την Ιταλία. Τα δε φέρετρα στο Μπέργκαμο, ήταν από τον Οκτώβριο του 2013, στο αεροδρόμιο της Lampedusa, και αφορούσαν νεκρούς από ναυάγιο.

Η σιγή του “μετώπου προστασίας του πληθυσμού” ήταν εκκωφαντική και ουδεμία διαμαρτυρία υπήρξε.. ούτε και η λαϊκή απαίτηση, να συρθούν οι υπαίτιοι της παραπληροφόρησης στον εισαγγελέα..!!! Η ευαισθησία στην αλήθεια είναι “αλά καρτ” απ ότι φαίνεται! Αφού πρώτα κόψετε το “τσουβάλιασμα” γεγονότων κ αντιδράσεων, μετά ελάτε να μου πείτε για σενάρια συνωμοσίας και ψεκασμένους, γιατί θέλω κάτι να δω…

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ