Παρασκευή, Απρ 23, 2021

Το πιο δύσκολο να εξηγήσεις είναι το εκτυφλωτικά προφανές γεγονός που όλοι έχουν επιλέξει να μη βλέπουν

Επικαιρότητα

spot_img

Η σημερινή δημοτική αρχή απέτυχε στο να παρουσιάσει τους δημοτικούς υπαλλήλους ως υπεύθυνους για τα ελλιπή μέτρα προστασίας του κορονοϊού! Ήταν οι Αντιδήμαρχοι που έφεραν τον κορονοϊό μέσα στις δημοτικές υπηρεσίες με αποτέλεσμα 35 συνάδελφοι να τεθούν σε καραντίνα! Όμως, τίποτα δεν άλλαξε. Τα αιτήματά μας για ασφαλή λειτουργία των χώρων εργασίας μας δεν έχουν ικανοποιηθεί με ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι από όλους τους χώρους εργασίας μόνο το Δημαρχιακό Μέγαρο κινδυνεύει από τον κορονοϊό και χρειάζεται ιδιωτικές «υπηρεσίες ως υποδοχή για τον έλεγχο & εποπτεία των εισερχομένων ατόμων-επισκεπτών-κοινού»! Πόσο μας κοστίζει η ανάθεση; Συνολικά: 17.360 €! «Σιγή ιχθύος» στα τοπικά ΜΜΕ! Κι όμως βρήκαν θέμα σχολιασμού και στοχοποίησης την νομοθετημένη χρήση των ειδικών αδειών από τους εργαζομένους των ΟΤΑ (γονείς, ευπαθείς ομάδες)! Ας αναρωτηθούμε από που τους χορηγήθηκαν τα στοιχεία για τις άδειές μας; Είναι «τυχαίο ή εκτυφλωτικά προφανές» η σκοπιμότητα του δημοσιεύματος;

Επίσης, η αναφορά στις «μελέτες» για την υποδοχή της τουριστικής περιόδου, εκτιμούμε ότι «κουμπώνει» και στις πρόσφατες δηλώσεις του εκπροσώπου της δημοτικής αρχής Ρόδου και νυν Αντιδημάρχου της Δνσης Τεχνικών Έργων και Υποδομών (06-03-2021) στα τοπικά ΜΜΕ. Η δήλωση ότι έχουν «βαλτώσει» πάνω από 40 έργα πνοής εξαιτίας της πολύμηνης και πανελλαδικής απεργίας-αποχής των Μηχανικών από όλες τις επιτροπές (εκτός δημόσιας υγείας και αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών) είναι «εκτυφλωτικά προφανής» ότι εξυπηρετούν αποκλειστικά και μόνο τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων στο μοίρασμα «πολλών εκατομμυρίων ευρώ»!

Ως εργαζόμενοι στους ΟΤΑ δεν μας ενδιαφέρουν οι «ανησυχίες» της δημοτικής αρχής Ρόδου και των επιχειρηματικών ομίλων για τις καθυστερήσεις στην «μοιρασιά της πίτας». Όμως οφείλουμε να θυμίσουμε στην κοινή γνώμη πως δεν υπήρξε καμιά «ανησυχία» της δημοτικής αρχής για την εύρυθμη λειτουργία, όταν με ευθύνη της:

  • ήταν «ακέφαλη» για σχεδόν 1 ½ μήνα η Δνση Τεχνικών Έργων και Υποδομών,
  • υπήρξαν «αθρόες» μετακινήσεις Μηχανικών σε άλλες Δνσεις, ακόμη και σε άσχετα αντικείμενα,
  • αφαιρέθηκαν οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές σε Μηχανικούς και μέλη Επιτροπών, κ.α.

Αλήθεια, γιατί «βαλτώνουν» τα έργα; Μήπως, το ερώτημα αυτό έχει ήδη απαντηθεί από τις 04-09-2020 μέσω της επιστολής του πρώην Δημάρχου Ρόδου, που δημοσιεύτηκε στα τοπικά ΜΜΕ με τίτλο «Ένας χρόνος χαμένος – Στο σκοτάδι η «λάμψη» της Ρόδου»; Αναρωτιόμαστε, γιατί «καυγαδίζουν» με δικαστικές προσφυγές και αποφάσεις επιτροπών για το ποιος επιχειρηματικός όμιλος θα αναλάβει τις εκάστοτε συμβάσεις έργων-υπηρεσιών; Θα ήταν ανόητο να ισχυριστούμε ότι οι συμπολίτες μας δεν βλέπουν που καταλήγουν τα λεφτά!

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η κοινή γνώμη έχει ήδη βγάλει τα συμπεράσματά της για την στάση και της σημερινής δημοτικής αρχής! Νυν και πρώην, υπηρετούν την ίδια πολιτική! Οι προθέσεις τους είναι ξεκάθαρες μέσα από προσλήψεις «ημετέρων» για να κάνουν τα «στραβά μάτια», «ειδικών συνεργατών-συμβούλων» με παχυλούς μισθούς, «Ιδιωτικοποιήσεις» αρμοδιοτήτων, υπηρεσιών και έργων με κάθε λογής συμβάσεις, κ.α.

Κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή από κοινού έχουν επιλέξει μέσα από νόμους να εκχωρήσουν σε ιδιώτες και επιχειρηματικούς ομίλους τις κρίσιμες για την κοινωνία διαδικασίες παρακολούθησης και παραλαβής μελετών πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού, την αξιολόγηση των περιβαλλοντικών μελετών, τον περιβαλλοντικό έλεγχο.

Όμως, δεν κρύβουν τις «ανησυχίες» τους αλλά και την «αγωνία» των επιχειρηματικών ομίλων απέναντι στις κινητοποιήσεις διαρκείας των 7 Ομοσπονδιών, οι οποίες προτάσσουν τα αιτήματα για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για κρατική χρηματοδότηση, για αναβάθμιση υποδομών, για θεσμική ενίσχυση και προστασία των εργαζομένων, για κατάργηση κάθε νομοθετικής διάταξης που επιτρέπει τις Ιδιωτικοποιήσεις.

Καταδικάζουμε τις δηλώσεις της δημοτικής αρχής Ρόδου στη δημόσια «υπονόμευση» της απεργίας – αποχής! Δεν τους επιτρέπουμε να συκοφαντούν τον κοινό αγώνα όλων των εργαζομένων, την στοχοποίηση των κινητοποιήσεων μας για την ανάδειξη και ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας. Μαζί με τις 7 Ομοσπονδίες και την οργάνωση νέων κινητοποιήσεων θα «βάλουμε εμπόδια» στην Κυβέρνηση, περιφερειακή και δημοτική αρχή που επιδιώκουν να μοιράσουν σε όποιους, όπου και όποτε θέλουν τα «πολλά εκατομμύρια ευρώ» μέσα από Ιδιωτικοποιήσεις δημοτικών υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων.

- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ