Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021

Υπουργός Εξωτερικών Σουηδίας: Όχι ταξίδια και διακοπές στην Ελλάδα

Επικαιρότητα

Η υπουργός Εξωτερικών της Σουηδίας, συστήνει την αποφυγή ταξιδιών στην Ελλάδα

Η δήλωση της υπουργού Εξωτερικών της Σουηδίας, Ann Linde, έχει ως εξής: «Η Ελληνική Κυβέρνηση αποφάσισε πρόσφατα να μην επιτρέψει απευθείας πτήσεις από τη Σουηδία προς την Ελλάδα μέχρι ή και μετά τις 15 Ιουλίου. Αυτή η απόφαση είναι λυπηρή. Δημιουργεί αβεβαιότητα και ανησυχία για τους ταξιδιώτες που έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν από τη Σουηδία στην Ελλάδα αυτό το Καλοκαίρι. Το Υπουργείο Εξωτερικών θα διατηρήσει συνεχή επαφή με υπουργεία και αρχές της ελληνικής κυβέρνησης. Οι Σουηδοί τουρίστες ίσως χρειαστεί να εξετάσουν εάν είναι σκόπιμο να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι. Όσοι επιλέξουν να ταξιδέψουν πρέπει να προετοιμαστούν διεξοδικά και να μείνουν ενημερωμένοι. Οι ταξιδιώτες καλούνται να διατηρήσουν στενή επαφή με τους ταξιδιωτικούς πράκτορές τους και να επανεξετάσουν την ασφαλιστική τους κάλυψη. Θα πρέπει επίσης να κατεβάσουν την εφαρμογή Resklar της MFA και να ενημερώνονται σχετικά με τις ταξιδιωτικές πληροφορίες που παρέχονται από την Πρεσβεία της Σουηδίας στην Αθήνα στον ιστότοπο Sweden Abroad».

Η πρωτότυπη δήλωση, έχει ως εξής: «The Greek Government has recently decided not to allow direct flights from Sweden to Greece until after 15 July. This decision is regrettable. It creates both uncertainty and concern for travellers who have planned to travel from Sweden to Greece this summer. The Ministry for Foreign Affairs will maintain continuous contact with Greek government ministries and authorities. Swedish tourists may need to consider whether it is appropriate to travel to Greece this summer. Those who choose to travel should prepare thoroughly and stay informed. Travellers are urged to maintain close contact with their travel operators and review their insurance cover. They should also download the MFA’s Resklar app and keep updated on the travel information provided by the Embassy of Sweden in Athens on the Sweden Abroad website».

Γιατί μόνο για Ελλάδα

Στο μεταξύ απορίες γεννά το γεγονός ότι η δήλωση αφορά μόνο στην Ελλάδα και όχι άλλες χώρες του Νότου, όπως λόγου χάρη την Ισπανία. Ταξιδιωτικές πηγές, που δεν έγινε δυνατόν να διασταυρωθούν, αναφέρουν ότι επειδή ακριβώς υπάρχει σύσταση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ελεύθερη διακίνηση των πολιτών στο εσωτερικό της, οι μόνες χώρες που απαγόρευσαν τους Σουηδούς, είναι η Ελλάδα και η Κύπρος. Οι ίδιες πηγές μάλιστα ανέφεραν ότι ξεκινούν charter προς τα Κανάρια Νησιά από Αγγλία και Σουηδία.

Σημειώνεται ότι πλούσιο διπλωματικό παρασκήνιο και πιέσεις υπήρξαν και από τις κυβερνήσεις Γαλλίας και Ιταλίας στις αρχές Ιουνίου, μετά την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης στις 29 Μαϊου να ανακοινώσει λίστα 29 χωρών, από τις οποίες θα επιτρέπονταν τα ταξίδια στην Ελλάδα, από την οποία εξαιρούνταν οι δύο αυτές χώρες.

 

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ