Δευτέρα, 2 Αυγούστου, 2021

Expedia: Επιστροφή χρημάτων ανεξάρτητα από την πολιτική κράτησης του καταλύματος

Επικαιρότητα

Ο όμιλος Expedia κάλεσε τους ξενοδόχους να μπουν σε παγκόσμιο πρόγραμμα που δημιούργησε ο ίδιος για τη διαχείριση χιλιάδων ακυρώσεων από επισκέπτες εξαιτίας της πανδημίας, με τίτλο «Global Cancelation Waiver Program».

Ο όμιλος, ο οποίος περιλαμβάνει τις πλατφόρμες κρατήσεων Expedia, Hotels.com, Hotwire και άλλες, δήλωσε ότι δέχεται πρωτοφανή όγκο τηλεφωνημάτων από ταξιδιώτες που ζητούν βοήθεια για κρατήσεις που δεν προέβλεπαν επιστροφή χρημάτων, καθώς πολλοί είτε δε μπορούν να ταξιδέψουν είτε δεν πρέπει.

Το νέο πρόγραμμα αποτελεί έναν μηχανισμό στον οποίο εντάσσονται αυτόματα όλα τα καταλύματα, έτσι ώστε να γίνεται ακύρωση και επιστροφή χρημάτων εάν οι ταξιδιώτες επιθυμούν να ακυρώσουν το ταξίδι τους.

Οι ξενοδόχοι είχαν περιθώριο να φύγουν από το πρόγραμμα την 20η Μαρτίου.

Στο πρόγραμμα εντάσσονται και όλα τα καταλύματα που δεν επιτρέπουν επιστροφή χρημάτων για προπληρωμένες κρατήσεις που πραγματοποιήθηκαν μέχρι και τις 19 Μαρτίου για διαμονή από τις 20 Μαρτίου έως τις 30 Απριλίου του 2020.

Για τα ξενοδοχεία που επέλεξαν να μη συμμετάσχουν, η Expedia θα προσφέρει ετήσια πίστωση εάν οι ταξιδιώτες προβούν σε ακύρωση για κρατήσεις χωρίς επιστροφή χρημάτων τις ημερομηνίες από 20 Μαρτίου έως 30 Απριλίου, εκτός αν δεν είναι πρακτικά δυνατή η ασφάλιση της πίστωσης.

Επιπλέον, η Expedia αναφέρει σε σχετική της ενημέρωση προς τα καταλύματα: “Σε περίπτωση που η κυβέρνησή σας παρατείνει την περίοδο απαγόρευσης λειτουργίας, θα καταργήσουμε την απογραφή για την ιδιοκτησία σας από τους ιστοτόπους μας για εκείνη την περίοδο. Εάν έχει χορηγηθεί στην ιδιοκτησία σας κυβερνητική άδεια να λειτουργεί κατ’ εξαίρεση, θα κάνουμε ενέργειες ώστε να μεταφορτωθεί εκ νέου η δυναμικότητά σας στους ιστοτόπους μας το συντομότερο δυνατό. Ελέγξτε το Partner Central για την κατάσταση της δυναμικότητας που σας αφορά”.

- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here