Κυριακή, 24 Μαΐου 2026
Τα φιλαράκια τα καλά τα πολυαγαπημένα

Η Μαριτίνα παρουσιάζει το νέο της single ΣΤΗΝ ΤΣΙΤΑ μαζί με τη Ρένα Μόρφη, σε παραγωγή του Ορέστη Φαληρέα και της Cilantro Music.

Η ΤΣΙΤΑ είναι το πρώτο single από τον επερχόμενο δίσκο της Μαριτίνας.

Το τραγούδι γράφτηκε το μακρινό καλοκαίρι του 2022, όταν η Μαριτίνα ήταν στην τσίτα και φουλ ερωτευμένη με έναν τότε φίλο της, ας τον πούμε Μίστερ Τ.

Μην ξέροντας τι άλλο να κάνει για να τον κερδίσει, του έγραψε τραγούδι. Το αν πέτυχε τον στόχο της είναι άλλη ιστορία… ή μάλλον άλλο τραγούδι.

Λίγα καλοκαίρια μετά, η Μαριτίνα και η Ρένα έγιναν φίλες και η Ρένα, για να μην τα πολυλογούμε, της είπε: «Ξεκόλλα και βγάλε δίσκο!»

Το ένα έφερε το άλλο και η ΤΣΙΤΑ κατέληξε να γίνει ένα ντουέτο των δυο τους.

Οι ρυθμικές εναλλαγές του τραγουδιού θυμίζουν τις απότομες μεταπτώσεις της καψούρας: από την ένταση και την ανυπομονησία του κουπλέ, σε μια πιο λυτρωτική εκτόνωση στο ρεφρέν.

Ο στίχος «ψέματα θέλω να μου λες, μέχρι αλήθεια να με θες» ξεχωρίζει μέσα στην απλότητά του, γιατί αγγίζει εκείνες τις μικρές αυταπάτες που συχνά συντηρούμε όταν δυσκολευόμαστε να δούμε τα πράγματα όπως είναι.

Η Μαριτίνα — που ήταν, είναι και μάλλον πάντα θα είναι στην τσίτα — μαθαίνει να αγαπά και να απολαμβάνει αυτό το state of mind και λέει σε όλ@:

«Ας αγκαλιάσουμε τις τσίτες μας και ας τις αφήσουμε να μας πάνε όπου θέλουν.»

Η Μαριτίνα είναι αυτοδίδακτη τραγουδοποιός, τραγουδάει και παίζει κιθάρα. Τα τραγούδια της μοιάζουν με σημειώσεις που ξέφυγαν από προσωπικό ημερολόγιο. Ο ήχος της πατάει στο λαϊκό και στο ρεμπέτικο, αλλά τα φέρνει στο τώρα με τρόπο άμεσο και ανεπιτήδευτο — άλλοτε τρυφερό, άλλοτε ωμό, πάντα ειλικρινή.

Βασική πηγή έμπνευσής της είναι η καψούρα, την οποία φαίνεται να έχει μελετήσει σχεδόν επιστημονικά. Την πιάνει από όλες τις πλευρές: την υπερανάλυση, τις μικρές εμμονές, τις προσδοκίες και τις απογοητεύσεις. Κάπως έτσι, το προσωπικό γίνεται συλλογικό και καταλήγει να ακούγεται σαν κάτι που έχεις ζήσει κι εσύ.

Την άνοιξη του 2026 κυκλοφορεί το single «ΣΤΗΝ ΤΣΙΤΑ» μαζί με τη Ρένα Μόρφη, ένα κομμάτι που λειτουργεί ως πρόγευση για τον επερχόμενο δίσκο της σε συνεργασία με τη Cilantro Music.

Η Μαριτίνα γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα και από το 2011 ζει ανάμεσα στην Αθήνα και το Βερολίνο. Εκεί εμφανίζεται σε μικρές σκηνές της πόλης με το σχήμα Sousourada αλλά και μόνη της, παίζοντας λαϊκά, ρεμπέτικα και δικά της τραγούδια.

Όταν ήταν μικρή ήθελε να γίνει τραγουδίστρια.

Exit mobile version