Πέμπτη, Απρίλιος 15, 2021

O Όμιλος Lufthansa περιορίζει τις εξαιρέσεις για την υποχρεωτική χρήση μάσκας

Επικαιρότητα

spot_img

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa περιορίζουν τις εξαιρέσεις για την υποχρέωση χρήσης μάσκας στις πτήσεις τους και, πλέον, από την 1η Σεπτεμβρίου 2020, εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης μάσκας εν πτήσει για ιατρικούς λόγους θα επιτρέπεται μόνο σε επιβάτες που προσκομίζουν ιατρικό πιστοποιητικό, στο ειδικό έντυπο που θα παρέχει η εκάστοτε αεροπορική εταιρεία. Οι επιβάτες μπορούν να κατεβάσουν το έγγραφο από τις ιστοσελίδες των αεροπορικών εταιρειών. Επιπλέον, οι επιβάτες που δεν μπορούν να φορέσουν μάσκα κατά τη διάρκεια της πτήσης πρέπει να παρουσιάσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, που έχει πραγματοποιηθεί το αργότερο 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη πτήση. Αυτό εξασφαλίζει μέγιστη ασφάλεια στους επιβάτες που ταξιδεύουν μαζί τους.

Από σήμερα, οι επιβάτες θα ενημερωθούν αναλυτικά για τον νέο κανονισμό, μέσω των ιστοσελίδων των αεροπορικών εταιρειών και των καναλιών κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και μέσω e-mail και SMS, ώστε να μπορέσουν να προσαρμοστούν στους νέους κανόνες εγκαίρως.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa ήταν από τις πρώτες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως που υιοθέτησαν, από τις αρχές Μαΐου, την πολιτική υποχρεωτικής χρήσης μάσκας στις πτήσεις τους. Οι εξαιρέσεις ήταν μέχρι πρότινος δυνατές μόνο σε επιβάτες που προσκόμιζαν ιατρικό πιστοποιητικό. Οι νέοι κανόνες για την υποχρεωτική χρήση μάσκας εξασφαλίζουν ακόμα μεγαλύτερη προστασία για όλους τους επιβάτες.

Οι αεροπορικές εταιρείες του Ομίλου Lufthansa ακολουθούν αυστηρά μέτρα υγιεινής, τόσο εν πτήσει, όσο και στο έδαφος. Βρίσκονται επίσης σε στενή επαφή με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) και τις εθνικές αρχές για την προώθηση της συνεχιζόμενης ανάπτυξης και εναρμόνισης με τα πρότυπα υγείας στις αεροπορικές μεταφορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κίνδυνος προσβολής από τον συγκεκριμένο ιό στο αεροσκάφος είναι πολύ μικρός, καθώς οι καμπίνες είναι εξοπλισμένες με φίλτρα που καθαρίζουν τον αέρα από ρύπους όπως σκόνη, βακτήρια και ιούς.

Για να κατεβάστε το έντυπο ιατρικού πιστοποιητικού για την εξαίρεση από την υποχρέωση χρήσης μάσκας επισκεφτείτε τον σύνδεσμο:

https://www.lufthansa.com/content/dam/lh/documents/book-and-manage/travel-information/we-care/faq-mouth-nose-cover /certificate-mask-exemption-20200820-en.pdf

- Advertisement -spot_img
Tο protiekdosi.gr διατηρεί και επιλέγει τα σχόλια που θα δημοσιεύσει.Ο κάθε αναγνώστης έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα σχόλια με ύβρεις αποδημοσιεύονται αυτόματα. Επίσης, όποια σχόλια είναι συκοφαντικά ή υβριστικά θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ