Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Unfollow έκανε η Ελλάδα την Τουρκία στο Facebook

Επικαιρότητα

Με έκτακτες δηλώσεις του μετά την απόφαση Ερντογάν, ο πρωθυπουργός τόνισε: «Έδωσα εντολή στον Κυριάκο Πιερρακάκη που χειρίζεται τον λογαριασμό της χώρας στο Facebook και στο Twitter να προχωρήσει σε ανφρέντ και ανφόλο» προσθέτοντας ότι, «αν χρειαστεί, η χώρα μας δεν θα διστάσει να προχωρήσει και σε πλοκ.»

Πηγές της κυβέρνησης επισημαίνουν ότι η χώρα μας δεν έχει προχωρήσει ακόμα σε ανφόλο της Τουρκίας στο ίνσταγκραμ καθώς, όπως είναι γνωστό, αυτό ισοδυναμεί με κήρυξη πολέμου, αλλά και για να μπορεί να μπαίνει αργά το βράδυ και να βλέπει τι ανεβάζει η γειτονική χώρα.

Ωστόσο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να επανεξεταστεί μια τέτοια κίνηση αν η τουρκική προκλητικότητα συνεχιστεί, ή ακόμα και η χώρα μας να αρχίσει να ανεβάζει στόρις με κακές σέλφι του Τούρκου προέδρου.

Αυστηρή ανακοίνωση ότι ίσως προχωρήσει και σε άλλες λίγο πιο αυστηρές ανακοινώσεις απηύθυνε η Ε.Ε.

Εν τω μεταξύ, αυστηρή ανακοίνωση με την οποία προειδοποιεί ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε λίγο πιο αυστηρές ανακοινώσεις αν χρειαστεί, απήθυνε χθες η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Τουρκία.

Στη σχετική ανακοίνωση, ο Ύπατος Εκπρόσωπος της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής Ζοζέπ Μπορέλ τονίζει ότι η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να εκδώσει νέες, πιο θυμωμένες ανακοινώσεις αν χρειαστεί, με στόχο να πληγώσει τα συναισθήματα του Ταγίπ Ερντογάν ώστε να αναθεωρήσει την απόφαση του.

Μάλιστα, σε μία ασυνήθιστη κίνηση, στο τέλος της ανακοίνωσης έχει τοποθετηθεί μία θυμωμένη φατσούλα, η οποία αναμένεται να στείλει ηχηρό μήνυμα στον Τούρκο πρόεδρο.

Ανησυχία για τις τουρκικές σειρές

Διάχυτη πάντως είναι η ανησυχία στο κυβερνητικό επιτελείο για το ενδεχόμενο ο Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει σε αντίποινα, όπως το να κάνει πράξη την πρόσφατη απειλή του να διακόψει την παροχή τουρκικών σειρών.

Όπως τονίζουν καλά πληροφορημένες πηγές, η απειλή αυτή είχε προκαλέσει έντονη ανησυχία στο Μαξίμου καθώς, αν ο Τούρκος πρόεδρος την έκανε πράξη, η Αθήνα δεν θα μπορούσε παρά να ενδώσει σε οποιαδήποτε απαίτησή του, φοβούμενη τις ακραίες αντιδράσεις των Ελλήνων πολιτών, ειδικότερα των Ελληνίδων μεταξύ 35-90 ετών.

- Advertisement -

Τελευταιές Ειδήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ